COMUNITATS ENERGÈTIQUES (II)

Les comunitats energètiques s’erigeixen, amb pas lent però ferm, com una alternativa real als excessos en el consum d’energia i a la manca de consciència col·lectiva sobre la necessitat d’iniciar un procés de decréixer de forma urgent i massiva. 

És per això que, en aquest especial, presentem entrevistes a especialistes per conèixer quins canvis podria generar en l’àmbit de la pobresa energètica i entrem en una comunitat energètica a Taradell per mostrar-vos com funciona i quines opcions tenen els ciutadans i ciutadanes per formar-ne part. A més, també parlem amb actors directament relacionats amb la producció a gran escala per veure si és possible replicar el model en l’àmbit industrial.

També disponible en format butlletí.

Aquesta especial és la segona part que dona continuïtat i ampliar continguts i conceptes de l'especial: COMUNITATS ENERGÈTIQUES (I).

 


 

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Notícia

La voluntat municipal és que totes les famílies inscrites puguin tenir l’energia solar i de Km0 que ofereix aquest projecte

Notícia

Terrassa va acollir el passat 15 de febrer una jornada amb empresaris per presentar els resultats dels dos estudis, realitzats gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, per impulsar l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques en un dels 20 polígons industrials de la ciutat.

Article

29 habitatges del barri de Montolivet ja funcionen amb l’energia que genera la instal·lació. Situada al teulat de les antigues escoles de Sant Pere Màrtir i a l’Escola Bressol Municipal, té una potència de 30 kW. L’Ajuntament d’Olot participa com un soci més de la comunitat energètica de Montolivet, que entra a formar part d’una prova pilot de digitalització de la Generalitat.

Notícia

El Govern de la Generalitat reforç el suport a les comunitats energètiques. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya habilitarà una plataforma per acompanyar i assessorar les iniciatives ciutadanes per compartir energia d’origen renovable. La línia d’ajuts SolarCoop, destinada a la creació de comunitats energètiques, ha rebut 78 peticions procedents de 32 comarques.

Notícia

Trenta empreses dels Polígons Industrials de Lleida participen en l’estudi per crear una Comunitat Energètica. La Paeria ha presentat els resultats de l’estudi per impulsar aquest concepte col·laboratiu.