Butlletí 365 - ESPECIAL COP24 KATOWICE

Fes clic aquí si tens problemes per visualitzar la plana Twitter Facebook YouTube

 

Butlletí 365 - ESPECIAL COP24 KATOWICE

 
 

Polònia ha acollit la XXIV Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP24). Aquesta cimera internacional era molt important per concretar i fer realitat la implementació de l'Acord de París sobre canvi climàtic. Què ha passat a Katowice? Sostenible dedica aquest especial a aportar llum sobre els èxits i els fracassos de la cimera, així com els reptes de futur en la lluita contra el canvi climàtic.

 
 

REFLEXIÓ   |   NOTÍCIES   |   ESPECIALS 

 
Reflexió
 

Entrevista

 
 

Iñaki Gili: “A Katowice s’hauria d’haver elevat el grau d’ambició en la reducció d’emissions. Els acords ens aboquen a una pujada de 3 graus”

18/12/2018

 
 

Iñaki Gili ha participat a la COP 24, la cimera pel clima que s’ha celebrat a la ciutat polonesa de Katowice. Sostenible ha conversat amb ell per entendre, de primera ma, què ha passat a Katowice. Gili ens explica que la Cimera ha estat important perquè ha adoptat uns reglaments sòlids, però no s’ha rectificat el rumb, tal com demanen els experts davant el nou creixement d’emissions, i per tant amb aquest ritme, arribarem a un increment de 3 graus, fins i tot aplicant les mesures que els països es van comprometre a prendre a París. Gili també assegura que si els EUA no retornen a l’acord climàtic, el que s’ha aprovat a Katowice no servirà de res.

 

 

 
 

Laura Gouverneur : “Katowice ha de ser un punt de partida per a que els Acords de París realment funcionin”
 

18/12/2018

Laura Gouverneur és gestora municipal de Protecció Climàtica de la ciutat de Wiesbaden (Alemanya) i va ser ambaixadora de la COP2017 de l’Aliança del Clima. La seva tasca es traduir estratègies en accions i involucrar la ciutadania i les empreses. Parlem amb ella sobre els reptes internacionals en la lluita contra el canvi climàtic i el paper dels governs locals en aquesta tasca.

 

 

Julie Laernoes: “No tenim res a fer contra el canvi climàtic si no canviem el sistema econòmic”
 

18/12/2018

Julie Laernoes va ser una de les veus més lúcides i crítiques de l'última conferència de l'Aliança del Clima celebrada el passat octubre a Barcelona. Laernoes és vicepresidenta de l'àrea metropolitana de Nantes i membre de la Junta Directiva de l'Aliança, aquesta gran xarxa de ciutats contra el canvi climàtic, però també ha estat militant ecologista durant anys.

 

 

 
 

Tine Heyse :“Les ciutats som les que sabem lluitar contra el canvi climàtic sobre el terreny”

18/12/2018

 
 

Tine Heyse és copresidenta de la Aliança del Clima, la major xarxa de ciutats del món, amb 1.700 membres a 26 països, per l'acció contra el canvi climàtic. Aquest 2 i 3 d'octubre es va celebrar a Barcelona la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018. Hem entrevistat a Heyse per saber els reptes de futur de la Aliança i la rellevància dels govern locals a la lluita global contra l'escalfament.

 

 

 
 

Reportatges

 
 

La COP24 ha assolit els seus objectius? Treu les teves pròpies conclusions

 
 

Un cop finalitzada la Cimera del Clima a Polònia trobem diferents opinions sobre el resultat de la cita. En uns casos s'incideix en allò positiu i en els acords assolits. En d'altres, en la manca d'ambició i en la dificultat del consens. Hem volgut publicat un recull de conclusions publicat per #PorElClima que contrasta la informació oficial amb les opinions de les entitats ecologistes, sobre la COP24.

 
 

Opinions

 
 

Res a celebrar a Katowice (però sempre ens quedarà París)

18/12/2018
Andreu Escrivà

Ja s’ha acabat la cimera del clima a Katowice. La COP24 s’ha saldat amb un balanç pobre, esquifit,  amb un text malgirbat però això sí, parit amb els malucs eixarrancats i coberts de confeti petulant. Ho lamente, però no puc -ni dec, crec- ser especialment benèvol amb els resultats (?) de la darrera, de l’enèsima cimera climàtica.

 
Notícies
 

Els 200 països de la COP24 acorden un reglament de mínims contra el canvi climàtic

18/12/2018

 
 

"Hi ha acord!". Així han celebrat el pacte que segella com s'haurà de lluitar contra el canvi climàtic a la cimera del clima COP24. Feia 13 dies que negociaven a Katowice i, aquest dissabte, els 197 països que hi participen han tancat el "llibre d'instruccions" que ha de permetre aplicar l'Acord de París en la pròxima dècada. Malgrat l'eufòria que s'ha desfermat, l'acord és de mínims.

 

 
 

A la COP24, els països coincideixen en un camí concret per fer realitat l’Acord de París

18/12/2018

 
 

Després de dues setmanes de negociacions cruentes, amb hores extres, les gairebé 200 persones que es van reunir a Katowice (Polònia) per a la Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (COP24) van adoptar dissabte 15 de desembre un conjunt de pautes d'implementació per al marc de l'Acord de París de 2015, destinades a mantenir l'escalfament global per sota dels 2 ° C en comparació amb els nivells preindustrials.

 

 
 

Ferm compromís de les ciutats contra el canvi climàtic
 

18/12/2018

En la COP24 a més dels estats hi participen les ciutats, actors clau en la lluita contra el canvi climàtic. El Pla Clima i l’operador elèctric metropolità, Barcelona Energia, són dues iniciatives municipals que es presenten en diferents sessions de treball a la cimera.

 

 

La meitat del món recolza la “Katowice Partnership for Electromobility”

18/12/2018

La declaració de “Katowice Partnership for Electromobility” ha estat recolzada per més de 40 països dels cinc continents. És una iniciativa conjunta de Polònia i Gran Bretanya orientada al desenvolupament del transport elèctric.

 

 

 

 
 

Què ens hi juguem a la conferència sobre el canvi climàtic de Katowice? Te'n donem les claus
 

18/12/2018

Arrenca a Katowice (Polònia) la COP24 Conferència sobre Canvi Climàtic, que es fan anualment des del 1995. Aquí es prenen les decisions necessàries per implementar l'acord de les Nacions Unides sobre canvi climàtic.

 

El missatge colpidor de la jove activista Greta Thunberg a la cimera sobre canvi climàtic COP24 de Katowice

18/12/2018

Es diu Greta Thunberg. És una adolescent sueca que ha esdevingut un símbol de l'activisme contra l'escalfament global. Des de fa setmanes fa vaga d'escola els divendres per protestar davant del Parlament suec. 

 

 
 

Els membres de Climate Alliance reafirmen el compromís abans de la COP24

18/12/2018

 
 

Els membres de Climate Alliance de tot Europa han reafirmat el seu compromís de reduir les emissions almenys el deu per cent cada cinc anys a través de la Declaració de Barcelona. L'Assemblea General de Climate Alliance va presentar la Declaració el 3 d'octubre en la conferència anual d’aquesta xarxa que va tenir lloc al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau a Barcelona. Climate Alliance farà arribar els missatges de la Declaració de Barcelona a Katowice, en representació dels seus 1.700 membres de 26 països.
 

 
Especials
 

ESPECIAL COP24 KATOWICE

 
 

Polònia ha acollit la XXIV Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP24). Aquesta cimera internacional era molt important per concretar i fer realitat la implementació de l'Acord de París sobre canvi climàtic. Què ha passat a Katowice? Sostenible dedica aquest especial a aportar llum sobre els èxits i els fracassos de la cimera, així com els reptes de futur en la lluita contra el canvi climàtic.
 

 
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Butlletins publicats

 

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona

 
     

Twitter Facebook YouTube