Xavier Duran i Escriba

Periodista, escriptor, professor i químic

Assessor del Consell de Redacció de Sostenible.cat des del 2023.

Llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des del 1989 es dedica exclusivament al periodisme i a l'assaig científic. Ha publicat més d'una trentena de llibres, la majoria d'assaig i divulgació científica però també de narrativa. Del 1999 al 2014 va ser director del programa de TV3, El Medi Ambient. Ha guanyat els premis Joan Fuster d'assaig , Josep Vallverdú (en dues ocasions), Joaquim Xirau , el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General que atorga la Universitat de València (en dues ocasions), el de narrativa Marià Vayreda, el Premi Crítica Serra d’Or i el Premio Nacional de Edición Universitaria.

El podeu seguir a @xduran_e


 

Càrrec: 
Periodista, escriptor, professor i químic

Darreres aportacions


" La primera expedició catalana i totalment femenina a Mart va tornar fa unes setmanes. Com deveu suposar, no es tracta d’un viatge real al planeta vermell, sinó d’una simulació, però feta amb tot el rigor científic."
 


"Hem entrat en un any decisiu en el camp ambiental. I dir això és ben poc original. Portem molts anys decisius, anys en què calia prendre decisions crucials a nivell mundial i que acabaven amb petits avenços -si és que se’n produïen."