Xavier Duran i Escriba

Periodista, escriptor, professor i químic

Assessor del Consell de Redacció de Sostenible.cat des del 2023.

Llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des del 1989 es dedica exclusivament al periodisme i a l'assaig científic. Ha publicat més d'una trentena de llibres, la majoria d'assaig i divulgació científica però també de narrativa. Del 1999 al 2014 va ser director del programa de TV3, El Medi Ambient. Ha guanyat els premis Joan Fuster d'assaig , Josep Vallverdú (en dues ocasions), Joaquim Xirau , el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General que atorga la Universitat de València (en dues ocasions), el de narrativa Marià Vayreda, el Premi Crítica Serra d’Or i el Premio Nacional de Edición Universitaria.

El podeu seguir a @xduran_e


 

Càrrec: 
Periodista, escriptor, professor i químic

Darreres aportacions


"Es consideren microplàstics els trossos d’aquest material que tenen una mida inferior a cinc mil·límetres. Es calcula que ara n’hi ha unes 700.000 tones escampades pel món i al ritme actual el 2050 superaran de llarg els dos milions de tones."
 


" La primera expedició catalana i totalment femenina a Mart va tornar fa unes setmanes. Com deveu suposar, no es tracta d’un viatge real al planeta vermell, sinó d’una simulació, però feta amb tot el rigor científic."