juliol 2017

Notícia

La implantació de la recollida selectiva porta a porta domiciliària a la ciutat que s’iniciarà amb una prova pilot que servirà per valorar l’efectivitat del nou servei amb el qual es pretén en els propers anys augmentar fins al 60% la recollida selectiva. La definició del model de la recollida selectiva porta a porta domiciliària a la ciutat no està tancat. 

Notícia

La Taula del Francolí té com a objectiu agrupar els esforços de tots els agents implicats des de tres perspectives: la millora ambiental del riu com a connector ecològic; l’impuls del Camí Blau del Francolí, i la posada en valor de la identitat dels municipis que formen part del curs del riu, tant en l’àmbit ambiental com social i econòmic.

Notícia

Més de 500 establiments rebran informació per incrementar la recollida selectiva de vidres i envasos amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, Ecoembes i Ecovidrio.

Notícia

La presentació d’aquests camions coincideix amb l’anunci de tot un seguit d’accions per millorar la neteja de la ciutat fet públic.

Notícia

El Parlament ha aprovat aquest 27 de juliol la Llei del Canvi Climàtic, que preveu la creació d'impostos per gravar els grans vaixells i també les activitats econòmiques que contaminen. A més, consolida la taxa a vehicles contaminants. El text, que ha obtingut el suport de tots els grups excepte l'abstenció del PPC, es marca l'objectiu d'aconseguir reduir el 40% de les emissions d'aquí al 2030, el 65% per al 2040 i el 100% per al 2050.

Notícia

La Comissió tècnico-política de l'Ajuntament de Terrassa encarregada d'estudiar i definir el futur model de gestió del servei d'abastament i subministrament d'aigua a la ciutat ha finalitzat la seva tasca amb la presentació de la memòria justificativa corresponent, en el qual es conclou que la forma de gestió més eficient i sostenible per a la gestió del servei d'abastament d'aigua a Terrassa és la gestió pública, i entre les diferents formes que preveu la llei, la gestió mitjançant una Entitat Pública Empresarial.

Notícia

L’actuació suposarà, cada any, una producció d’energia renovable de 82.385 kWh, un estalvi d’energia de 4.119 kWh i unes emissions estalviades de 23 t de CO2.

Notícia

El sistema de bioclimatització instal·lat al Vapor Buxeda Nou com a prova pilot refreda l’aire per un procés d’evaporació 100% natural. El procés fa passar l’aire exterior per uns filtres saturats d’aigua i s’introdueix a l’àrea a climatitzar fred, filtrat i lliure de gèrmens. Es tracta d’un sistema més eficient i sostenible, atès que consumeix un 80% menys d’energia que d’altres més convencionals.

Notícia
Riu Llobregat a Pallejà

Riu Llobregat a Pallejà

Es faran els camins més accessibles, es recuperarà l’ecosistema i es desenvoluparan activitats d’educació ambiental. El cost aproximat del projecte és de 600.000 €, el 75% dels quals els finançarà l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la resta, l’Ajuntament de Pallejà.