Rubí estrena vuit camions de recollida de residus i neteja viària

28/07/2017 - 09:20

Aquests camions substitueixen els altres vuit que es van cremar el novembre de 2015, en el marc de l’incendi que es va declarar al parc de neteja de la ciutat.

 

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha presentat 4 dels 8 nous vehicles de recollida de residus que s’incorporen a la flota municipal.

Aleshores van quedar inservibles cinc camions recol·lectors de càrrega lateral, dos de càrrega posterior i un camió cisterna. El servei, però, es va continuar prestant amb altres vehicles que l’empresa concessionària, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), tenia disponibles. Ara, el consistori ha reposat els cinc camions de càrrega lateral i els dos de càrrega posterior i, en comptes d’adquirir un nou camió cisterna, l’ha substituït per una escombradora dual, que ja està en funcionament des de finals de juny. “Hem fet aquest canvi perquè pensem que, per les necessitats de la ciutat, aquesta escombradora serà molt més productiva que el camió cisterna”, ha explicat el regidor de Medi Ambient.

Aquests tres camions recol·lectors de càrrega lateral entraran en funcionament a partir de la setmana vinent, mentre que la resta arribaran a la ciutat d’aquí a un parell de mesos. La inversió necessària per incorporar aquests vuit vehicles nous al servei municipal és d’1.642.802,02 € (IVA exclòs), que es preveu que s’amortitzi en 10 anys. Amb la adquisició d’aquests nous camions, el servei disposa d’un total de 45 vehicles.

La presentació d’aquests camions coincideix amb l’anunci de tot un seguit d’accions per millorar la neteja de la ciutat fet públic. “La intenció del govern és mantenir la ciutat cada vegada més neta”, ha assegurat Moisés Rodríguez que, entre d’altres, ha destacat la voluntat de “reforçar la màquina dual, intentant quadriplicar aquesta tasca de neteja amb aigua”. El regidor també ha avançat que s’incrementarà “la supervisió a les tasques de control de la neteja urbana” i ha assegurat: “El que volem és que la ciutadania tingui una ciutat neta”, tot recordant que el civisme també juga un paper important en l’assoliment d’aquest objectiu. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
L'acció s'ha 'emmarcat en la Setmana de Prevenció de Residus de Rubí
El lot de prevenció de riscos per retirar residus de fibrociment | Ajuntament de Rubí

El lot de prevenció de riscos per retirar residus de fibrociment | Ajuntament de Rubí

El fibrociment amb amiant és un material compost per ciment i fibres d’amiant que es feia servir a la construcció, i que es va deixar de fer servir l’any 2002, substituïnt-lo per fibra de vidre o cel·lulosa. El fibrociment amb amiant pot tenir conseqüències per a la salut quan es trenca, ja que, en fragmentar-se, allibera unes fibres molt petites d’amiant. Si es respiren aquestes partícules, poden entrar al pulmó i provocar, amb el pas del temps, malalties com ara el càncer.

Notícia

Al marró, només l’orgànica. Aquest és el lema de la nova campanya que impulsa l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de perfeccionar la recollida de la fracció orgànica. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar la ciutadania que cal reduir la presència de residus impropis ─tots aquells que es llencen a un contenidor que no correspon─ al contenidor marró. I és que aquesta barreja provoca uns costos ambientals i econòmics que afecten a tothom.

Article

L’ús del got reutilitzable, que té un preu de 0,50 euros i és retornable, ja està plenament consolidat

Butlletí