desembre 2010

Entrevista

Heloise Buckland és l'editora de la revista Educació i Sostenibilitat, cofundadora de la cooperativa Barcelonya i coordinadora de RCE Barcelona, un centre regional d'expertesa en educació per al desenvolupament sostenible reconegut per la Universitat de Nacions Unides. Com a tal va formar part fa unes setmanes de la jornada d'avaluació i valoració de la Dècada d'Educació per al Desenvolupament Sostenible (2005-2014) de la UNESCO que va tenir lloc a Barcelona.

Reportatge
Els efectes sobre la salut de les exposicions a contaminacions que provenen del medi ambient s'han començat recopilar en els darrers vint anys. Aquí presentem un resum de com la contaminació de l'aigua, l'aire i els aliments afecta la nostra salut.
Entrevista
Àlex Serra és el director del Centre Cívic Besós, des d'on fa quatre anys cada mes de desembre celebren un cicle d'activitats per reflexionar sobre el consum desmesurat que s'incita durant les festes de nadal. Precisament ara que la publicitat bombardeja amb anuncis de joguines, colònies i cafeteres, volen posar sobre la taula si realment és necessari gastar d'aquesta manera. Aquest any, sota el títol de 'Per Nadal, no t'atipis', han posat l'èmfasi en l'alimentació, i han organitzat exposicions, xerrades, tallers i un concert per oferir les eines que ens ajuden a pensar si cal que comprem tant.
Reportatge

Un any s'ha d'esperar en algunes ciutats catalanes per formar part d'una cooperativa d'alimentació ecològica. Al capdavall s'intenta compensar el fet que a un context urbà és difícil tenir un hort i el contacte amb els pagesos i agricultors pràcticament desapareix. Però quin és el motiu d'aquest èxit? Parlem amb membres de diferents cooperatives per saber què els va impulsar a crear-les, com funcionen, i si realment aquesta opció els dóna un major control sobre l'origen i qualitat del que consumeixen.