octubre 2005

Entrevista
Imma Jansana és paisatgista. Va començar la seva carrera a finals dels anys setanta, i fins l'any 2001 va ser arquitecta responsable de Projectes Urbans de l'Ajuntament del Prat de Llobregat. Ha rebut dos premis FAD pel passeig Marítim de Gavà i pel Mirador del Delta del Llobregat. També va ser finalista pels Jardins d'Àngel Guimerà del Prat i per les obres de consolidació de l'entorn del Mesón Gitano a l'Alcassaba d'Almeria. Ha estat finalista a la tercera i la cinquena Biennal d'Arquitectura pel passeig Marítim de Gavà i per les Basses i Mirador de la Maresma de les Filipines.
Notícia
Deixar algun dels aparells electrònics -com ara l'ordinador o la televisió- en stand by no és bo. I no ho és perquè es gasta electricitat de manera innecessària. Molta. Tanta, que l'empresa Fujitsu Siemens Computers ha engegat la campanya `La gran apagada' per conscienciar els usuaris del fort impacte ambiental que origina la despesa inútil d'energia. Per tal de convèncer aquells que acostumen a deixar els ordinadors en stand by, Fujitsu Siemens permet, a través del seu web, calcular aproximadament la despesa anual que cada empresa haurà de pagar per culpa dels ordinadors mal apagats.
Notícia
El Ministeri de Medi Ambient ja té la seva solució pels residus tòxics de Flix (la Ribera d'Ebre). Segons es va donar a conèixer aquest dimecres, seran retirats, tractats i traslladats a un abocador del mateix municipi. L'operació, que s'ha de fer amb grans mesures de seguretat ja que els residus presenten una certa radioactivitat, començarà l'any 2007 i s'allargarà un parell d'anys.