Vilanova i la Geltrú disposa del primer refugi climàtic

07/03/2023 - 11:57

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrí es converteixen en un espai de refugi climàtic d'accés públic. L'espai obre cada matí, de dilluns a divendres, i anirà incorporant elements per millorar el confort.​

Els jardins del centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa obren al públic des d'aquest mes de febrer amb la voluntat d'oferir un espai de descans i refugi climàtic per la ciutadania. Aquest recinte, ubicat a la rambla de la Pau núm. 46, obre la seva zona enjardinada de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h. L'obertura dels jardins vol iniciar l'adequació d'una xarxa de refugis climàtics a la ciutat, espais per al descans, la recuperació i la relaxació davant dels episodis de calor cada cop més freqüents.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serra, destaca la importància de "la recuperació per a l'ús públic d'espais verds ja existents com els jardins de Can Pahissa" i mostra la voluntat "d'obrir-ne de nous en altres espais del nucli urbà, per tal de fer front als episodis de calor que estem vivint en els darrers estius i que previsiblement cada cop seran més freqüents". Espais com aquest es podrien reproduir a la plaça de la Ciència, en el recentment adquirit Bosquet de Baix-a-mar, "i en altres parcs i places que ja compten amb massa arbòria o en els espais lliures del nou sector de Cap de Creu" avança Xavier Serra.

Al llarg dels pròxims mesos els jardins de Can Pahissa incorporaran elements per reforçar les seves virtuts com a refugi climàtic. L'espai disposarà de bancs i taules per al gaudi de la ciutadania, i una zona per potenciar la recuperació tèrmica dels vianants en moments d'onades de calor, com una font d'aigua fresca i potable. El recinte de la rambla de la Pau també podria acollir un espai amb hamaques, en col·laboració entitats ambientals de la ciutat com Ecol3VNG, per potenciar les virtuts de calma i de descans de l'espai.
 


 


 

Municipis: 
GarrafVilanova i la Geltrú

Relacionats

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí