Vic, ciutat saludable a 30 km/h

24/09/2020 - 10:04

Vic camina cap a una ciutat pacificada, amb velocitat màxima a 30 km/h, on es prioritzen les persones i els desplaçaments saludables.


Aquest és un dels objectius de l’Ajuntament de Vic per avançar cap a una ciutat encara amb més qualitat de vida, més segura i, fins i tot, més dinàmica pel comerç de proximitat i l’hostaleria ja que es compta amb més espais per a caminar, amb menys volum de cotxes en les travesses urbanes, i més facilitats per aparcar els vehicles.

Per això, es progressa cap a una ciutat pacificada i connectada on és fàcil arribar a peu i amb bicicleta al centre, o qualsevol altre punt de la ciutat, després d’aparcar el cotxe en una de les més de 20.000 places d’aparcament lliures o de pagament repartides per tot Vic.

Paral·lelament, se segueix treballant per obtenir un transport públic eficient, net i a l’abast de tothom per gaudir d’una mobilitat compromesa amb la millora de la qualitat de vida i contra la crisi climàtica que situa els desplaçaments actius (a peu o amb bicicleta) al centre de les polítiques municipals.

Limitar la velocitat a 30 km/h és una de les millors eines per gaudir d’una ciutat encara més segura, més saludable i, fins i tot, més dinàmica pel comerç de proximitat i l’hostaleria amb més espais per a caminar, amb menys cotxes circulant, i més facilitats per aparcar-los.

Vic, ciutat 30 és més salut

  • Es redueixen les emissions atmosfèriques i els sorolls.
  • S’evita el sedentarisme.
  • Es guanya espai per a les persones, les bicicletes i l’arbrat en detriment de cotxes.

Vic, ciutat 30 és més segura

  • Es redueix el volum de vehicles que circula per travesses urbanes
  • Es disminueix el risc d’accidents i la seva gravetat.

Vic, ciutat 30 és més dinàmica

  • Es reimpulsa el comerç de proximitat i l’hostaleria.

Vic, ciutat 30 és més autònoma

  • Es promouen els desplaçaments actius i segurs a l’entorn de centres educatius.
  • Es facilita la socialització i cohesió social d’infants i joves.

Vic disposa de 20.000 places d’aparcament

L’Ajuntament convida a practicar la mobilitat saludable aparcant el cotxe en una de les més de 20.000 places d’aparcament i arribar a peu o amb bicicleta al centre de la ciutat o en qualsevol altre punt.

Aparcar a Vic és fàcil ja que es compta amb 20.000 places repartides per tota la ciutat. Aquestes places es troben en aparcaments lliures, de pagament o a la via pública en zones regulades (taronja, blava o verda) i sense regular, per aparcar-hi sense pagar, i permeten deixar el cotxe i arribar al centre o a d’altres punts de la ciutat en molt poc temps, anant-hi a peu o amb bicicleta.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha creat 20 aparcaments per a bicicletes a l’aparcament soterrat de l’Atlàntida, d’ús gratuït per a la ciutadania. Una iniciativa que s’anirà estenent en d’altres aparcaments soterranis de la ciutat per fomentar el canvi de mode de transport cap a la mobilitat activa i les pràctiques saludables.

Article

La reforma de la via Laietana de Barcelona s’ha adaptat a partir dels usos que la ciutadania li ha donat al carrer en aquest últim any. Oferirà més espai al vianant, la bicicleta i el transport públic i afavorirà el comerç local.

Article

La nova Llei de canvi climàtic i transició energètica del Govern espanyol obligarà totes les ciutats del país de més de 50.000 habitants a establir zones de baixes emissions urbanes. En total, 148 ciutats espanyoles hauran d’implantar aquesta mesura abans del 2023. Aquesta mesura representarà una millora de la qualitat de vida per als 24 milions de persones que avui respiren aire contaminat, el 52% de la població espanyola.

Butlletí