Un arbre de #restrena el nadal: ecològic i integrador

Font: Àrea Metropolitana de Barcelona
18/12/2011 - 00:00

Ara ha fet un any, a començaments de desembre, es va produir un incendi forestal als turons de Monte Carmelo, prop de Haifa, al nord d'Israel, que va calcinar unes 5.000 hectàrees i 5 milions d'arbres i es va cobrar la vida de 41 persones. Una tragèdia humana i ecològica de primer ordre.

Aleshores, l'Ajuntament de Haifa va decidir posar un arbre diferent per Nadal. Hadás Itzcovitch, dissenyadora industrial local, amb l'ajuda del seu pare, l'artista Ernesto Modi, va acceptar el repte de projectar-lo, construir-lo i col·locar-lo.

El resultat: un arbre de nadal construït amb 5.480 ampolles de plàstic reciclades, de més d'11 metres d'alt i enllumenat amb led.

 

Un arbre blau molt verd

Hadás va decidir construir un arbre que requerís la col·laboració de la gent i que a la vegada fos un reclam a favor de la reutilització i el reciclatge. Per la seva elaboració es van recollir 8.000 ampolles, de les quals es van seleccionar 5.480. Un valor afegit és que en la recol·lecció d'ampolles de plàstic per a l'arbre hi van col·laborar persones de totes les comunitats: jueva, musulmana i cristina.

 

Aquesta és una de les històries que ha fet pública l'Àrea Metropolitana de Barcelona a través de la seva campanya R-estrena el Nadal, dins el projecte LifeCor de la Unió Europea. En aquesta web es poden trobar consells per la decoració nadalenca amb el mínim impacte ambiental i profitant recursos que tots tenim a casa, també propostes per la compra o elaboració de regals i joguines, fent un consum responsable, però també l'agenda de mercats de segona ma i intercanvi a l'AMB, una bona opció per re-estrenar el nadal.

 

Relacionats

Article

Tots el serveis de gestió de residus ara es poden trobar a l’abast de la mà gràcies a la nova APP que s’ha incorporat dins “Palafrugell al mòbil”. Aquesta nova proposta tecnològica suposa una oportunitat pels ciutadans i ciutadanes de Palafrugell per tal de conèixer d’una forma fàcil i còmode tot el que té a veure amb la gestió dels residus, així com la informació referent a tots els serveis.

Article

Granollers programa activitats per sensibilitzar sobre el medi ambient i l’acció climàtica. Commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient i adhesió a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Article

Com a operador implicat en la lluita contra l’emergència climàtica i per al desenvolupament sostenible, TMB està avançant cap a una flota de bus de zero emissions incorporant més vehicles 100% elèctrics, d’hidrogen i explorant altres energies netes com l’ús del biometà.

Butlletí