Primera sessió del Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030 de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

11/06/2020 - 10:30

El Consell està format per 32 acadèmiques i acadèmics de prestigi reconegut en els àmbits econòmic, social i ambiental, que han aportat la seva opinió sobre les propostes presentades per la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodriguez.

Les funcions del Consell són les següents:

  • Assessorar l’equip del Govern municipal sobre el desenvolupament de l’Agenda 2030 i l’assoliment dels ODS.
  • Promoure l’elaboració d’estudis en col·laboració amb universitats, centres docents, centres de recerca, empreses, fundacions i institucions públiques i privades vinculades als àmbits d’acció de l’Agenda 2030.
  • Proposar actuacions i projectes amb l’objectiu que la ciutat es converteixi en una ciutat referent en l’assoliment dels ODS i proposar polítiques públiques innovadores.
  • Disposar d’una visió àmplia i global de tots els aspectes vinculats a l’Agenda 2030, i sobretot en relació amb els projectes i iniciatives promoguts per l’Ajuntament.
  • Avaluar el desenvolupament de la mesura de govern per a la implementació de l’Agenda 2030 i proposar millores en el sistema d’indicadors.
  • Analitzar els resultats dels informes anuals de seguiment i avaluació dels objectius abans que es facin públics.
  • Promoure el coneixement i el suport ciutadà a l’Agenda 2030 i als ODS, connectant el món acadèmic, les institucions i la ciutadania.
Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Consell Comarcal té entre les seves prioritats per aquest mandat l’impuls de la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el conjunt de les estratègies i polítiques territorials. Per aquest motiu s’ha iniciat un procés que permeti la implicació dels representants institucionals i el conjunt de treballadores i treballadors, conèixer l’abast, la implicació i l’aplicació dels ODS en tots els àmbits de decisió, desenvolupament i gestió del Consell Comarcal.

Article
920 compromisos per assolir el desenvolupament sostenible

La Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla Nacional de l’Agenda 2030, un text que recull més de 900 compromisos de Catalunya per donar resposta als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per Nacions Unides

Article

El Premi Iniciativa Medi Ambient reconeix projectes i actuacions d’ens locals encaminats a la millora i protecció de l’entorn natural

Butlletí