Primera sessió del Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030 de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

11/06/2020 - 10:30

El Consell està format per 32 acadèmiques i acadèmics de prestigi reconegut en els àmbits econòmic, social i ambiental, que han aportat la seva opinió sobre les propostes presentades per la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodriguez.

Les funcions del Consell són les següents:

  • Assessorar l’equip del Govern municipal sobre el desenvolupament de l’Agenda 2030 i l’assoliment dels ODS.
  • Promoure l’elaboració d’estudis en col·laboració amb universitats, centres docents, centres de recerca, empreses, fundacions i institucions públiques i privades vinculades als àmbits d’acció de l’Agenda 2030.
  • Proposar actuacions i projectes amb l’objectiu que la ciutat es converteixi en una ciutat referent en l’assoliment dels ODS i proposar polítiques públiques innovadores.
  • Disposar d’una visió àmplia i global de tots els aspectes vinculats a l’Agenda 2030, i sobretot en relació amb els projectes i iniciatives promoguts per l’Ajuntament.
  • Avaluar el desenvolupament de la mesura de govern per a la implementació de l’Agenda 2030 i proposar millores en el sistema d’indicadors.
  • Analitzar els resultats dels informes anuals de seguiment i avaluació dels objectius abans que es facin públics.
  • Promoure el coneixement i el suport ciutadà a l’Agenda 2030 i als ODS, connectant el món acadèmic, les institucions i la ciutadania.
Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat un procés de participació ciutadana per tal de definir l’estratègia global de la ciutat per al 2030, seguint l’agenda de les Nacions Unides, que estableix un full de ruta basat en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per aconseguir un model de societat capaç d’oferir una vida pròspera i en pau per a tothom, sense malmetre el planeta ni les oportunitats de les generacions presents i futures.

Article

Un dels punts que es va aprovar per unanimitat en el Ple del passat 27 d'abril, ha estat el Pla de Resiliència Urbana. Aquest document detalla quines són les inversions i detecta aspectes a millorar per prevenir situacions de risc com inundacions, incendis, danys en la distribució de l'aigua o convivència ciutadana, entre altres.

Article

El projecte UIA de transició ecològica Vilawatt, capitanejat per l’Ajuntament de Viladecans, ha estat escollit per liderar una de les cinc xarxes de transferència de projectes innovadors que impulsarà l’URBACT i Accions Urbanes Innovadores (Urban Innovative Actions, UIA) durant els propers dos anys.

Butlletí