'Per a pares i mares', un consultori online sobre salut respiratòria infantil

Sostenible.cat
21/06/2010 - 00:00

La plataforma "Per a pares i mares" és el primer consultori online dedicat a la salut respiratòria infantil de tota Europa. Compta amb la participació d'un equip de vuit metgesses especialitzades que donen resposta a tot tipus de preguntes relacionades amb les afeccions respiratòries dels infants i la relació que té amb l'estil de vida i els factors ambientals. També conté informació acurada i fiable sobre les diverses afeccions respiratòries, les al·lèrgies o el tabaquisme passiu, i articles divulgatius sobre aquests temes.

És una iniciativa de la Fundació Roger Torné, que té com a objectiu la conscienciació de la societat respecte a la incidència dels factors ambientals sobre la salut respiratòria infantil. L'asma afecta a un de cada set nens al conjunt del continent europeu, i l'al·lèrgia i d'altres afeccions respiratòries són la primera causa d'hospitalització infantil a casa nostra. Per això han volgut proporcionar a la gran quantitat de famílies afectades una eina que els faciliti trobar informació de qualitat.

Aquesta plataforma proporciona als pares i mares un espai on poder aclarir dubtes i rebre consell, tot i que en cap cas substitueix les visites mèdiques. Les respostes elaborades per l'equip mèdic poden consultar-les també la resta d'usuaris registrats. Entre els temes que han despertat més interès fins al moment destaquen les qüestions relacionades amb les proves d'al·lèrgia, la prevenció de refredats, bronquitis i tos, i la possibilitat de prevenir l'asma. En aquest sentit, per exemple, l'equip mèdic ressalta la importància d'evitar el tabaquisme passiu i de la qualitat de l'aire, entre d'altres factors.

La plataforma 'Per a pares i mares' es va posar en marxa el 4 de maig, tot coincidint amb el Dia Mundial de l'Asma, i és d'accés gratuït i obert a tothom. Tant la informació com el consultori són disponibles en català i en castellà.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembre de 2022.

Article
Vídeo en anglès amb subtítols en castellà


Cal un canvi de sistemes per abordar la causa de la contaminació per plàstics. Combina la reducció dels usos plàstics més problemàtics i innecessaris amb tres canvis de mercat: Reutilitzar, Reciclar i Reorientar i Diversificar, i accions per fer front al llegat de la contaminació plàstica. 

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Butlletí