'Per a pares i mares', un consultori online sobre salut respiratòria infantil

Sostenible.cat
21/06/2010 - 00:00

La plataforma "Per a pares i mares" és el primer consultori online dedicat a la salut respiratòria infantil de tota Europa. Compta amb la participació d'un equip de vuit metgesses especialitzades que donen resposta a tot tipus de preguntes relacionades amb les afeccions respiratòries dels infants i la relació que té amb l'estil de vida i els factors ambientals. També conté informació acurada i fiable sobre les diverses afeccions respiratòries, les al·lèrgies o el tabaquisme passiu, i articles divulgatius sobre aquests temes.

És una iniciativa de la Fundació Roger Torné, que té com a objectiu la conscienciació de la societat respecte a la incidència dels factors ambientals sobre la salut respiratòria infantil. L'asma afecta a un de cada set nens al conjunt del continent europeu, i l'al·lèrgia i d'altres afeccions respiratòries són la primera causa d'hospitalització infantil a casa nostra. Per això han volgut proporcionar a la gran quantitat de famílies afectades una eina que els faciliti trobar informació de qualitat.

Aquesta plataforma proporciona als pares i mares un espai on poder aclarir dubtes i rebre consell, tot i que en cap cas substitueix les visites mèdiques. Les respostes elaborades per l'equip mèdic poden consultar-les també la resta d'usuaris registrats. Entre els temes que han despertat més interès fins al moment destaquen les qüestions relacionades amb les proves d'al·lèrgia, la prevenció de refredats, bronquitis i tos, i la possibilitat de prevenir l'asma. En aquest sentit, per exemple, l'equip mèdic ressalta la importància d'evitar el tabaquisme passiu i de la qualitat de l'aire, entre d'altres factors.

La plataforma 'Per a pares i mares' es va posar en marxa el 4 de maig, tot coincidint amb el Dia Mundial de l'Asma, i és d'accés gratuït i obert a tothom. Tant la informació com el consultori són disponibles en català i en castellà.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí