L’Ajuntament de Salou posa en marxa dos nous punts de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics al municipi

Font: Ajuntament de Salou

30/09/2020 - 13:58

Ambdós equips són de 50 kW i permeten carregar, sense cost per a l'usuari, el 100 % de la bateria en menys de 30 minuts, amb possibilitat de carregar dos vehicles alhora.

L’Ajuntament de Salou continua amb el desplegament de la xarxa de carregadors per a vehicles elèctrics del municipi, amb la posada en marxa de dos nous punts de càrrega ràpida. Ja es troben operatius i disponibles per a la ciutadania; un d'ells, situat al número 8 del carrer Balears, darrere del Patronat Municipal de Turisme; i l’altre, a l'alçada del número 14 del carrer Pau Casals, davant de l’edifici Atenea.

Ambdós equips són de 50 kW i permeten carregar el 100 % de la bateria en menys de 30 minuts, amb possibilitat de carregar dos vehicles alhora.

Pel que fa al seu funcionament, l'equip es pot posar en marxa amb una targeta que permet bloquejar-lo i desbloquejar-lo; mitjançant un codi QR (que s'escaneja a l'equip); a través de l’app Etecnic; i, properament, també amb l’app Aparcar (zona blava). Cal destacar que el servei de càrrega no té cap cost per als usuaris.

L’Ajuntament té previsió d'instal·lar 4 punts més de càrrega, dins del projecte d'Smart City de Salou.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que "en el camí cap a la transformació en una Smart City i Smart Destination, el full de ruta de l’Ajuntament de Salou possibilitarà la incorporació de nous serveis i elements a la ciutat, que significaran una millora de la gestió i de les prestacions de serveis; per exemple, a nivell tecnològic, podem parlar de l’augment dels punts de càrrega de vehicles elèctrics, un tema que estem desenvolupant".

Per la seva banda, el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha assenyalat que "Salou aposta per ser un municipi compromès amb la sostenibilitat ambiental i l'augment de l'ús de combustibles alternatius i, per això, l'anem dotant, progressivament, de nous punts de càrrega de vehicles elèctrics".

Així mateix, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha assegurat que “la nostra voluntat és treballar en totes aquelles línies que promoguin una mobilitat més sostenible, donant compliment, també, a aspectes recollits al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Segura que s'està finalitzant”. L’edil valora positivament la incorporació d’aquest nou punt, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que, enguany, porta el lema "Per una mobilitat sense emissions".

Actualment, el municipi ja disposa d’un punt de càrrega semi ràpida de 22 kW a la Via Roma, que permet la càrrega simultània de dos vehicles, i un temps de càrrega del 100 % de la bateria d'1,5 hores, aproximadament. Cal dir que, en aquests últims 12 mesos, s'han realitzat 1.411 recàrregues, per part de 206 usuaris, amb un temps de càrrega de 118 minuts, de mitjana. Així mateix, des de la seva posada en funcionament, l'any 2018, s'han fet un total de 2.534 recàrregues, per part de 308 usuaris, en un temps de 107 minuts, de mitjana.


 

Relacionats

Article

La Xarxa va ha aprovat a la 20a Assemblea general, celebrada via telemàtica el 15 de setembre del 2020; la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Aquest compromís per una recuperació verda, justa i perdurable, ha d’incloure l’ambició de la neutralitat climàtica, la transició energètica, l’economia circular, la mobilitat sostenible, un espai públic obert a les persones, la biodiversitat urbana, un sistema alimentari just i l'educació ambiental com a eina essencial de resposta a la crisi. Tots aquests àmbits d’actuació ofereixen solucionsals reptes ambientals i socials i oportunitats d’estímul econòmic.

Notícia

S'aprova el projecte executiu per construir el tram entre la plaça de les Glòries i Verdaguer, amb unes obres que començaran previsiblement durant el primer semestre del 2021 i duraran 21,5 mesos.

Article

La flota de vehicles de la Policia Local incorpora 15 motocicletes elèctriques, tipus escúter, que substitueixen a 15 de convencionals. Amb 120 km d’autonomia, bateries d’alta densitat de grau d’automoció, les motos tenen una imatge corporativa basada en l’alta visibilitat i són 100% sostenibles. Aquesta actuació s’emmarca en el Pla d’Acció per l’Energia i el Clima (PAESC) que té per objectiu substituir progressivament els vehicles municipals convencionals per d’altres d’emissió 0.

Butlletí