L’Ajuntament de Girona guanya el premi Escoba de Oro pel seu sistema de recollida de residus

27/06/2022 - 11:11

La Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente va atorgar el guardó al consistori gironí per la implantació de recollida de residus amb contenidors intel·ligents.

El regidor de Neteja i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Girona va rebre el passat 15 de juny el premi Escoba de Oro 2022 a mans de la Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS). El consistori gironí ha estat guardonat en la categoria D, per a municipis d’entre 100.000 i 250.000 habitants, per la implantació i el funcionament de la prova pilot de recollida de residus amb contenidors intel·ligents, agrupats i tancats amb sistema d’identificació.

A banda dels contenidors intel·ligents, el premi també va tenir en compte les illes de reciclatge creades a Girona i formades per dos contenidors, un per la fracció orgànica i l’altre per a la resta de fraccions, i un cubell per al tèxtil sanitari. La ciutat, amb aquestes illes, va reduir l’ocupació de la via pública, el nombre de contenidors i el nombre de vehicles, el sistema va permetre assolir un percentatge de recollida selectiva del 73 %.

El regidor de Neteja i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, explica que “el sistema de recollida que vam començar a implementar a l’Eixample està sent un model replicat en altres llocs per la millora que representa per a la gestió dels residus i l’augment del reciclatge, i de fet ja es coneix dins el sector amb el nom de Sistema Girona. Aquest reconeixement com a Escoba de Oro, un dels guardons més prestigiosos en neteja, confirma que com a ciutat anem pel bon camí i és un premi també a la feina que hem fet des de l’Ajuntament en tot aquest camp. El nostre compromís és el de continuar treballant per fer-lo cada vegada més adaptat a la ciutadania, millorar el sistema amb base a la pràctica que anem tenint i avançar així en una millor gestió dels residus que ens permeti assolir els nostres compromisos en reciclatge i lluita contra el canvi climàtic”.
L’Ajuntament de Girona va rebre l’Escoba de Oro durant la Fira Internacional de l’Urbanisme i Medi Ambient TECMA, celebrada entre el 14 i 16 de juny del 2022 a la Institución Ferial (IFEMA) de Madrid.


 

Categories: 
Municipis: 
GironèsGirona

Relacionats

Article

Participants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya expliquen la seva experiència en les sis sessions.

Notícia

Aquesta adquisició permetrà renovar, incrementar i millorar el parc mòbil del consistori. Demà s’iniciarà una campanya d’educació ambiental per reduir els residus impropis

Article

El consistori estudiarà cas per cas cada centre per tal d’implementar mesures que permetin allunyar-ne els cotxes per reduir la perillositat i la contaminació i per fer entorns més agradables. Es treballarà en tres fases d’actuacions: d’implementació immediata, d’embelliment i de consolidació

Butlletí