La setena Marató de l'Energia a Granollers ha permès un estalvi de més del 41 % en gas i més del 5 % en electricitat

31/03/2022 - 18:59

Els quatre equipaments municipals que han participat en la Marató durant un mes han aconseguit un estalvi d’emissions de 7.808 kgCO2eq

Del 4 de febrer al 4 de març, quatre equipaments esportius de la ciutat han participat un any més a la Marató RE-M de l’Energia, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques que pretén implicar i corresponsabilitzar la ciutadania en la transició energètica i en l’ús i el consum eficient d’energia per lluitar contra la pobresa energètica i l’emergència climàtica.

Durant aquestes quatre setmanes, el Palau Esports, el pavelló del Parquet, el pavelló El Tub i les Pistes d’atletisme han assolit un estalvi global del 5,16 % en electricitat, del 41,72 % en gas i del 22,98 % en emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH). Aquests bons resultats es deuen, en part, a les millores energètiques dutes a terme en aquests equipaments.

L’actual edició de la Marató de l’Energia ha generat un estalvi econòmic de 1.794 euros, en comparació amb el consum mitjà dels darrers tres anys; un import que es destinarà a Serveis Socials per atendre les persones més vulnerables afectades de pobresa energètica. Durant les sis edicions en què ha participat en la Marató RE-M, l'Ajuntament de Granollers ha aconseguit un estalvi de més de 25.000 euros.

En concret, el Palau d’Esports ha assolit un estalvi del 3,42 % en electricitat i del 56,55 % en gas, degut, en part, a la substitució de les antigues calderes per noves d’alta eficiència i a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum.

També és significatiu l’estalvi de gas al Parquet (26 %), El Tub (11,88 %) i a les Pistes d'atletisme (27 %), conseqüència de la millora de l’eficiència energètica de les antigues calderes i a la posada en funcionament de la xarxa Sud de calor amb biomassa.

L'estalvi d'emissions assolit és de 7.808 kgCO2eq, l’equivalent a disposar de 47 arbres més a la ciutat, si es considera que un arbre madur absorbeix de mitjana uns 167 kg de CO2 l’any.

El mes d’abril es donaran a conèixer les dades globals de la setena Marató RE-M de l'Energia en què hi han participat més de 160 equipaments de setze ajuntaments, quatre ens i tres departaments de la Generalitat de Catalunya.

Accions com la Marató de l’Energia estan vinculades al Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima de Granollers (PAESC), al qual l’Ajuntament de Granollers s’hi va adherir el 2016 amb l'objectiu de reduir al 40 % les emissions GEH i aplicar actuacions d'adaptació al canvi climàtic al 2030, d'acord amb els Acords de París i el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia de la Comissió Europea (Convenant of Mayors).


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Notícia

El nou enllumenat led permetrà millorar l’eficiència energètica i reduirà el consum i costos energètics

Article
Informació per a comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa un servei d’assessorament energètic per a empreses. Està dirigit a petites i mitjanes empreses dels polígons de la comarca.

Butlletí