Reconversió de l’enllumenat del camp de futbol de Granollers

14/02/2024 - 13:00

El nou enllumenat led permetrà millorar l’eficiència energètica i reduirà el consum i costos energètics

Aquesta setmana han començat les obres de reconversió energètica de l’enllumenat del camp de futbol del carrer Girona. El canvi del sistema d’il·luminació per un de més sostenible basat en tecnologia led suposarà un estalvi en la despesa energètica i permetrà la millora del control de la intensitat i de les zones il·luminades.

Es tracta d’una de les mesures contemplades en el Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica que l’Ajuntament de Granollers ha posat en marxa amb la finalitat d'accelerar la transició verda i establir accions encaminades a un nou model de gestió energètica per ser més eficients i sostenibles.

L’Ajuntament té previst substituir per led l’enllumenat d’altres equipaments municipals com els camps de futbol de Primer de Maig, de Ponent o de Can Gili, el Pavelló de Bàsquet, les Pistes d’Atletisme o la seu de la Policia Local. Aquesta mesura permetrà un estalvi anual energètic de prop de 100.000 KWh, que suposa un reducció d’unes 16 tones de CO₂ l’any -l’equivalent al que capturarien 96 arbres-, i un estalvi econòmic d’uns 25.000 euros anuals.

La reconversió energètica de l’enllumenat de les torres del camp de futbol del carrer Girona preveu reduir la potència total de 60 KW a 44 KW i obtenir un nivell d'il·luminació molt superior a l’actual, que passarà de 300 a 500 lux, tal com marca l’actual normativa d’enllumenat dels equipaments esportius. D’aquesta manera, s’aconsegueix una millora substancial de la il·luminació alhora que es redueixen el consum i costos energètics. Així mateix, el nou enllumenat led permetrà gestionar de manera més eficient la il·luminació del camp gràcies a un sistema de telegestió per poder adaptar la intensitat de la il·luminació a les diferents necessitats, segons es tracti de partits oficials o entrenaments

L’empresa Elecnor Servicios y Proyectos, SAU és la responsable de les obres per un import de 115.817,62 euros i un termini d’execució de 3 setmanes.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Article
Informació per a comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa un servei d’assessorament energètic per a empreses. Està dirigit a petites i mitjanes empreses dels polígons de la comarca.

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Butlletí