La Fundació Terra proposa 'posar-li un endoll al sol'

La campanya Guerrilla Solar ofereix un panell fotovoltaic per generar electricitat a casa
Redacció
04/05/2009 - 00:00

La Fundació Terra ha endegat la campanya d'acció directa Guerrilla Solar, per promoure que la ciutadania participi activament en la lluita contra el canvi climàtic invertint en energies renovables, eficiència energètica i, alhora, estalviant energia a casa. I ho fa posant a la seva disposició el kit fotònic GS120, un electrodomèstic que enlloc de consumir energia genera electricitat neta i renovable, que injecta a la xarxa a través de l'endoll.

El kit està format per un panell fotovoltaic de 120 Wp de cèl·lules de silici monocristal·lí d'alta qualitat que incorpora un microinversor de 125 W per injecció a la xarxa elèctrica amb una electrònica avançada que compleix tots els estàndards per garantir la màxima seguretat, i deixar d'enviar electricitat solar per l'endoll domèstic en cas que aquest es quedi sense tensió. Segons la Fundació Terra, aquest panell -que es ven al preu de 805 euros- pot generar al voltant d'uns 144 kWh l'any, un volum d'electricitat que compensa l'equivalent a un 10% del consum elèctric anual per persona a la llar. Per exemple, en un dia assolellat i a ple rendiment, aquesta instal·lació fotovoltaica domèstica pot generar al voltant d'uns 400 Watts/hora, és a dir, l'electricitat que poden estar consumint durant aquell temps la nevera més altres aparells elèctrics endollats a casa.

El kit fotònic GS120 de la Guerrilla Solar genera un petit estalvi atès que en el moment que injecta l'electricitat a través de l'endoll convencional de casa aquesta electricitat no deixa que n'entri de la xarxa de subministrament elèctric general. Però també pot ser que hi hagi moments en que no tinguem consum elèctric i, en canvi, sí que hi hagi producció elèctrica amb el kit. En aquest cas, aquesta energia s'allibera a la xarxa elèctrica general, i passa a ser un regal d'energia verda que frena l'entrada d'electricitat bruta al conjunt de la xarxa.

Una campanya també per als ajuntaments
La campanya Guerrilla Solar no només va dirigida als ciutadans, sinó també als ajuntaments, als quals la Fundació Terra demana un compromís per la democràcia energètica i que facilitin "la instal·lació d'aparells que produeixin energia renovable o estalviïn emissions en l'àmbit domèstic".

Més informació:

Manifest de la Guerrilla Solar | Tríptic informatiu de la campanya | Kit Fotònic GS120 |

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon guerrilla_cat.jpg28.13 KB

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Article
Reconeixement a títol pòstum

Enguany el Congrés Acusticat va donar un segon premi #ACUSTICAT2024 a títol pòstum a Francesc Xavier Magrans, un dels referents de l'acústica al nostre país.

Butlletí