La ciutat de Tarragona compta amb més de 150 zones verdes i 49 espècies

12/07/2022 - 00:16

La Conselleria de Parcs i Jardins ha impulsat la catalogació de tot l’arbrat urbà, així com els espais i zones verdes de la ciutat que ha quedat integrat al sistema d’informació geogràfica que fan servir els tècnics per al dia a dia del manteniment del verd públic municipal. El resultat, que ja es pot consultar en un mapa interactiu al web municipal, compta amb l’inventari dels arbres monumentals i d’interès local que no s’actualitzava des del 2008.

Segons la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, “és la primera vegada que la ciutat té un sistema d’informació geogràfica tant detallat dels arbres i zones verdes que tenim a Tarragona”. Per a Vidal “aquesta iniciativa permetrà quantificar i qualificar els metres quadrats de verd urbà per habitant i el nombre d’espècies”. A més, “la catalogació permetrà localitzar més eficaçment els exemplars a tractar i renovar, així com informar de les tasques de manteniment o de zones tancades per incidències, entre altres”.    

Els treballs de catalogació dels darrers mesos s’han coordinat des de la Brigada Municipal i els han efectuat l’equip de manteniment de Parcs i Jardins i l’alumnat del taller de l’Escola d’Horticultura, amb qui l’Ajuntament manté un conveni de formació dual. Pel que fa a l’actualització de l’inventari dels arbres monumentals i d’interès local, s’ha comptat amb la feina de l’empresa Limonium.    

En total, Tarragona compta amb més de 150 zones verdes, de les quals, una seixantena es troben als barris de Ponent, una trentena als de Llevant, i la resta al centre. Al mapa interactiu hi apareixen de manera detallada, a més de la localització exacta dels espais verds i pipi cans de la ciutat, les 49 espècies catalogades i es poden consultar les 293 fitxes actualitzades de cada exemplar. Les espècies amb més representació a la ciutat son el Plàtan de carrer; el Pi Blanc; el Margalló; la Palmera de ventall; el Pi pinyer; l’Alzina i la Palmera datilera, entre d’altres. 

Podeu consultar el mapa interactiu al Geoportal de l'Ajuntament de Tarragona.


 

Categories: 
Municipis: 
TarragonèsTarragona

Relacionats

Entrevista

A la perifèria de Mollet del Vallès s’hi troben el parc dels Pinetons i l’espai rural dels Gallecs, dues àrees periurbanes connectades per un camí rural que conformen una matriu paisatgística diversa. Amb l’objectiu de recuperar els valors agraris que tradicionalment han cobert el paisatge, aquest espai ha esdevingut el pulmó verd de Mollet, l’hàbitat d’una gran biodiversitat, 203 espècies d'animals i vegetals, i un punt de referència per a l’educació ambiental de la ciutat. Parlem amb Raul Broto, regidor de Justícia ambiental, transició energètica i ecologisme de Mollet, que actualment està a càrrec del projecte.

Notícia

La Diputació de Tarragona ha atorgat 243.000 euros a 10 entitats de la demarcació que proporcionen feina a persones amb discapacitat a través de la conservació i millora d'espais naturals

Notícia

El projecte per a un menjador escolar sostenible a l’escola de Rocafort de Queralt, mereixedora del Premi Iniciativa Medi Ambient 2022 de la Diputació de Tarragona. La recuperació de la Val de Zafán a Amspota com a via verda, accèssit. 

Butlletí