Instal·lació d’una coberta fotovoltaica a l’escola Reixac

Ajuntament de Montcada i Reixac

18/07/2019 - 11:09
Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

L'objectiu de la instal·lació, que té un cost de 74.000 euros i està sufragada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, té com a objectiu aconseguir un estalvi econòmic en el consum d’energia elèctrica.

Una delegació municipal ha visitat  les obres d’instal·lació d’una coberta fotovoltaica a l’escola Reixac. La previsió és que aquesta setmana finalitzen els treballs per muntar les 184 plaques solars fotovoltaiques A la visita han assistit l’alcaldessa, Laura Campos, acompanyada del president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, Oriol Serratusell, regidor de Medi Natural, i José Domínguez, regidor de Qualitat Ambiental, i tècnics municipals.

Durant la visita, l’alcaldessa ha afirmat que “aquesta iniciativa permetrà l’ús d’energies renovables cent per cent i un important estalvi econòmic a mig termini per a l’Ajuntament”. La coberta fotovoltaica, que pot arribar a produir 60 kw com a màxim, entrarà en funcionament el proper mes de setembre. La instal·lació permetrà l’autoconsum de l’escola en moments de màxima producció i injectar a la xarxa l’energia sobrant. Es preveu que l’inversió es recuperi en uns 8 anys aproximadament.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El paviment solar de l’empresa Sorigué ha estat el guanyador del repte ‘Paviments generadors’ llançat per i.lab, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social.

Article

L’equipament disposa d’una marquesina fotovoltaica i d’un espai per carregar fins a 4 vehicles simultàniament, tant turismes com motocicletes, amb un temps de càrrega de 2 hores.

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha començat les obres d'instal·lació d'una caldera de biomassa que proveirà dos equipaments municipals: l'escola de Sant Salvador i el pavelló de la Nòria. Amb una durada de tres mesos d'execució, l'actuació preveu el subministrament d'energia tèrmica a partir de combustible de biomassa, que farà que com a mínim es redueixi el 10% del consum elèctric i el 5% del consum tèrmic.

Butlletí