Instal·lació d’una coberta fotovoltaica a l’escola Reixac

Ajuntament de Montcada i Reixac

18/07/2019 - 11:09
Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

L'objectiu de la instal·lació, que té un cost de 74.000 euros i està sufragada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, té com a objectiu aconseguir un estalvi econòmic en el consum d’energia elèctrica.

Una delegació municipal ha visitat  les obres d’instal·lació d’una coberta fotovoltaica a l’escola Reixac. La previsió és que aquesta setmana finalitzen els treballs per muntar les 184 plaques solars fotovoltaiques A la visita han assistit l’alcaldessa, Laura Campos, acompanyada del president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, Oriol Serratusell, regidor de Medi Natural, i José Domínguez, regidor de Qualitat Ambiental, i tècnics municipals.

Durant la visita, l’alcaldessa ha afirmat que “aquesta iniciativa permetrà l’ús d’energies renovables cent per cent i un important estalvi econòmic a mig termini per a l’Ajuntament”. La coberta fotovoltaica, que pot arribar a produir 60 kw com a màxim, entrarà en funcionament el proper mes de setembre. La instal·lació permetrà l’autoconsum de l’escola en moments de màxima producció i injectar a la xarxa l’energia sobrant. Es preveu que l’inversió es recuperi en uns 8 anys aproximadament.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El paviment solar de l’empresa Sorigué ha estat el guanyador del repte ‘Paviments generadors’ llançat per i.lab, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social.

Article

L’objectiu és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal de nou plantes del carrer de Josep Prats. Amb el pla de reformes que es durà a terme a les instal·lacions, s’hi aconseguirà un estalvi energètic del 60%. El projecte, de 2,65 milions d’euros, està finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea.     

Article

L'Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l'energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d'inversions destinat a projectes municipals d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Als 300.000 euros previstos inicialment, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient hi suma 100.000 més i arriba als 400.000 euros d'inversió per finançar nous projectes. L'aposta del consistori per les energies renovables permet, actualment, obtenir l'energia no contaminant equivalent a consum d'un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades en diferents equipaments de la ciutat.

Butlletí