Guia de cocreació amb els infants i la comunitat educativa per la millora del pati de l’escola

02/05/2022 - 13:30

Aquesta guia, que s’ha ideat a partir de les experiències de transformació del pati de dotze escoles de Barcelona durant el curs 2020-2021, ha de servir per sistematitzar els processos de cocreació en la transformació dels patis en espais més naturalitzats, coeducatius i comunitaris.

Aquesta guia impulsada per la Direcció d’Educació de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l'Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona, s’emmarca dins el programa «Transformem els patis; més naturalitzats, coeducatius i comunitaris». promogut per l’Ajuntament. Ha estat elaborada per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, en estreta col·laboració amb l’equip tècnic del Consell Educatiu Municipal de Barcelona, encarregat de coordinar el programa.

La guia descriu amb detall el procés de cocreació i posa a disposició dels centres educatius un seguit de dinàmiques i de propostes d’activitats perquè puguin dur a terme, d’una manera totalment autònoma, un procés participatiu amb tantes persones (infants, famílies i equip docent) com sigui possible, i perquè puguin adaptar-lo fàcilment a la realitat del seu centre. Les activitats proposades són suggeriments i idees que es poden suplir, adaptar o complementar amb les activitats que cada centre consideri convenients.

Podeu accedir a la guia aquí.


 

Relacionats

Notícia
La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La campanya s'acompanya de diversos materials i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l'administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica.

Article

El premi, atorgat per la Asociación Española de Parques y Jardines Públicos, valora el treball científic per quantificar els seus efectes positius en relació a la qualitat de l’aire.

Article

En una activitat promoguda per l'AMB, i amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena, les famílies s'organitzen per establir rutes segures en bicicleta cap als centres educatius. Aquest any, l'experiència es duu a terme en escoles de Montcada i Reixac, Viladecans i Barcelona. L'acompanyament durant el trajecte es complementa amb xerrades i formacions, així com una app mòbil que facilita l'organització de les rutes.

Butlletí