Gelida aposta per la tecnologia LED a l’enllumenat públic

Font: Ajuntament de Gelida

27/03/2019 - 16:30

L’Ajuntament de Gelida ha iniciat la substitució de més de 1.396 lluminàries a tecnologia LED a tot el municipi en aquest primer trimestre del 2019, per la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior de diverses zones, dins del pla d’adequació per a les millores de funcionament i d’estalvi energètic. La inversió en el nou contracte de manteniment de l’enllumenat públic és a l’empresa Aluvisa i té un pressupost de 890.257,50€.

Les principals actuacions, que s’executaran en aquest primer trimestre del 2019, consisteixen en la substitució de lluminàries antigues, que generen contaminació lumínica i ineficients, per lluminàries que incorporen tecnologia LED, la millora dels quadres elèctrics dels subministraments d’enllumenat públic, millorant addicionalment les instal·lacions en cas de sobretensions. També s’incorpora la instal·lació d’un sistema de tele gestió punt a punt en 1.322 lluminàries i un sistema de control de flux per tal que conjuntament es pugui obtenir un estalvi energètic i es millori el temps de resposta en casos d’avaria de l’enllumenat públic.

Altres actuacions incloses en aquest pla, són la renovació de l’enllumenat del camp de futbol municipal a tecnologia LED i la instal·lació d’un sistema d’il·luminació ornamental per l’església de Sant Pere i el seu campanar.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí