Estalvi de més de dos milions d’euros en recollida i neteja a Sant Cugat

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
31/03/2016 - 08:15

La concessió del servei de neteja i recollida de residus de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès aconsegueix un estalvi de més de dos milions d’euros en cinc anys.

 

El contracte incorpora dos elements innovadors en la contractació pública com són la millora contínua i la facturació variable.

La tinent d’alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha fet balanç dels primers cinc anys del canvi en el model de gestió en la concessió de neteja viària i la recollida i transport de residus. Per primera vegada, una concessió d’una administració pública està subjecta a una avaluació contínua i diària del grau de compliment, qualitat i satisfacció del servei.

En aquest temps, Sant Cugat ha esdevingut un municipi referent, ja que el sistema de recollida i gestió de residus és únic i dels més eficients: no només s’ha aconseguit reduir el cost en 2,3 milions d’euros sinó que el sistema de pagament a l’empresa concessionada, que cobra una quantitat o una altra en funció de l’eficiènciaen el servei, marca una nova etapa en les relacions entre les administracions i la concessió de serveis a tercers.

Canvi de sistema i transformació profunda

El canvi de sistema de treball es va dur a terme manera concertada amb l’empresa concessionària del servei, Valoriza Servicios Medioambientales SA, i també amb el suport extern de la consultora Everis, creadora del programa informàtic (Quali_net), que garanteix l’aplicació objectiva dels indicadors per la realització dels càlculs de facturació.

La implementació es va fer en dues grans fases:

  1. Anàlisi dels processos i les mètriques clau del servei i definició dels mecanismes necessaris per a l’establiment del Pla de Control i Millora Contínua.
  2. Execució del Pla per mitjà del desenvolupament de les eines que assegurin el control del servei.

El sistema Pla de Control i Millora Contínua va ser reconegut com a pràctica innovadora i de bona gestió públicaen la primera edició dels premis Alfons Ortuño que atorga l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Sant Cugat del Vallès instal·larà pipicans al barri de Volpelleres que serviran per generar compost i reutilitzar-lo als parcs i espais verds de la ciutat. La intenció és ubicar l'any vinent mitja dotzena d'aquestes instal·lacions, en una prova pilot.

Article

Les dues administracions fan una crida a complir la normativa de recollida de residus per mantenir net el municipi i evitar molèsties al veïnat

Acte
25/11/2020
Mercat municipal Barberà del Vallés. Carrer de la Verge de l'Assumpció, 32

Butlletí