El servei municipal Rubí Brilla sortirà al carrer cada segon dissabte de mes

14/03/2022 - 15:49

L’objectiu del punt informatiu és traslladar a la ciutadania quins serveis tenen al seu abast per reduir el cost i consum d’electricitat o optar per l’autoconsum solar, entre d’altres.

El servei municipal Rubí Brilla muntarà un punt informatiu cada segon dissabte de mes a la plaça del Mercat amb l’objectiu de donar a conèixer entre els rubinencs i les rubinenques els serveis que ofereix l’Ajuntament en matèria d’estalvi, eficiència energètica i ús d’energies renovables. Aquest dissabte 12 de març va ser la primera vegada que s’organitzarà l’estand informatiu, que estarà operatiu entre les 10 i les 13.30 h.

La ciutadania podrà apropar-se a aquest espai per resoldre dubtes o trobar assessorament personalitzat i gratuït en qüestions energètiques com:

  • Entendre i descobrir com estalviar a les factures de llum i gas.
  • Què cal tenir en compte a l’hora de fer una instal·lació solar fotovoltaica (quants panells es necessites en cada cas, en funció del consum; quin és el cost; quines empreses instal·ladores ho poden muntar; quines ajudes hi ha disponibles, etc.)
  • Com es pot millorar el confort tèrmic de casa mitjançant la rehabilitació energètica, així com les ajudes que la ciutadania té al seu abast.
  • Quines alternatives de mobilitat sostenible existeixen: vehicle elèctric compartit, quin és el funcionament dels punts de recàrrega municipals, la normativa i ajudes sobre els punts de recàrrega en aparcaments privats, etc.

El regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, assenyala l'objectiu d'aquesta iniciativa: "El cost de l’energia condiciona cada vegada més les vides de la gent.La nostra voluntat és posar a l’abast de tothom totes les eines possibles per aconseguir reduir aquest impacte i fer-ho de la mà del canvi necessari cap a l’ús d’energies més netes i eficients. Sortim al carrer per formar i informar d’una forma propera i efectiva".

No és imprescindible demanar cita prèvia per ser atès, tot i que és recomanable. La gestió es pot fer a través del correu electrònic rubi_brilla@ajrubi.cat o bé per telèfon (93 581 39 00). Es recomana portar una factura elèctrica per poder resoldre les consultes de forma més àgil i completament personalitzada. 

En cas de pluja, la parada informativa es traslladarà al vestíbul del Mercat Municipal.

Rubí Brilla és un servei municipal que té l’objectiu d’acompanyar i facilitar a la ciutadania el camí cap a la transició energètica. A banda del punt informatiu que s’organitzarà cada segon dissabte de mes a la plaça del Mercat, Rubí Brilla ofereix informació i assessorament gratuït de dilluns a divendres.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalRubí

Relacionats

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Article

L'escola Pins del Vallès de Sant Cugat del Vallès és pionera en l'ús d'energia geotèrmica. Amb l'aplicació d'instal·lacions geotèrmiques, l'Ajuntament ha reduït en un 40% el consum d'energies fòssils en el centre i en preveu arribar al 60%

Article

S’implementa l’ús d’energies renovables als equipaments municipals i el baix consum en l’enllumenat públic

Butlletí