El CADS celebra els seus 10 anys oferint 'Petites idees per garantir un Gran Futur'

Durant 40 setmanes donarà consells per fer front al canvi climàtic i fer més sostenibles les nostres activitats diàries
Redacció
12/03/2009 - 00:00

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) celebra enguany 10 anys de la seva constitució. Entre els actes commemoratius previstos, està la promoció de la cultura de la sostenibilitat entre tots els sectors de la societat, motiu pel qual ha endegat el projecte Petites idees per garantir un Gran Futur.

Durant 40 setmanes (és a dir, des d'ara i fins a l'inici de la Conferència Internacional del Clima que es celebrarà a Cophenaguen el proper mes de desembre), el CADS oferirà un seguit d'idees imaginatives sobre petites accions quotidianes que ens ajudin a viure millor a nosaltres avui, però alhora també contribueixin a una millor qualitat de vida per la resta d'habitants del planeta ara i en el futur. Es tracta de diferents exemples del que hom pot fer i s'està fent des de diferents àmbits de la vida quotidiana, per fer front al canvi climàtic i contribuir a desenvolupament sostenible de les nostres activitats diàries.

Aprimar la nostra petjada
En la primera entrega, "No t'engreixis més de tres tones", ens informa que la mitjana de CO2 que emetem cadascuna de les persones al nostre país és de 9,8 tones anuals, mentre els experts assenyalen que aquesta producció no hauria de superar les 3 tones per persona i any.

Cal, doncs, "un pla per aprimar la nostra acumulació de CO2", sense convertir-nos en anacoretes ni renunciar a determinades comoditats, "però sí ser conscients dels impactes de com vivim, què consumim, com ens movem...". En aquest sentit, el CADS va col·laborar en la publicació de X un bon clima. Calculadora de carboni. Una guia d'acció contra el canvi climàtic, el segon volum de la pràctica guia sobre el canvi climàtic editada per l'Observatori del Clima i on s'explica com calcular, reduir i compensar les nostres emissions de diòxid de carbon.

Enllaç: Petites idees per garantir un Gran Futur

AdjuntMida
Image icon cads_idees.jpg9.13 KB

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Article

Quatre Escoles Bressol Municipals de Barcelona lideren el projecte RECOMPARTIM 2.0 que promou la reutilització i l’intercanvi de roba i objectes infantils per a un futur més sostenible i solidari

Article

Al local, situat al carrer Arnald de Corcó, s'hi vendran mobles, llibres o articles de decoració, entre d'altres

Butlletí