Continguts en obert sobre ciències de la Terra i educació

Font: Barcelona + Sostenible

12/06/2020 - 14:42

L’ONU ha impulsat el projecte “Earth school” amb reptes i qüestionaris per tal d’apropar la natura als infants. A més, l’Editorial Graó ofereix temporalment més de 30.000 materials educatius destinats a facilitar la tasca del professorat.

El confinament fa que moltes persones, especialment els infants, trobin a faltar la natura. Els espais verds són zones en què els més menuts poden córrer, jugar, saltar i fer tot allò que vulguin amb completa llibertat. La situació actual fa que sigui complicat anar-hi; tot i trobar-nos en el procés de desconfinament, les restriccions a la mobilitat continuen sent necessàries, de manera que no totes les famílies poden apropar-se a espais en què els infants puguin gaudir de la natura i de tot allò que els ofereix. 
 

TedEd- Earth School

És per tot això que la plataforma de continguts per a docents, alumnat i famílies Earth School, de l’UNEP - UN Environment Programme (programa de les Nacions Unides pel medi ambient) pot ser una alternativa molt útil per a mantenir els infants en contacte amb la natura en temps de la Covid-19. La plataforma afegeix contingut diàriament, per tal que l’alumnat pugui dur a terme les activitats de forma constant.  

L’estructura és sempre la mateixa: un vídeo inicial per a situar-se en la temàtica; després, l’apartat “Think” en què l’infant haurà de respondre un qüestionari. A continuació, un conjunt d’enllaços per a ampliar la informació sobre la temàtica que s’ha tractat. A més, hi ha un fòrum per a debatre o deixar opinions i, finalment, un últim apartat en què s’incentiva l’alumnat a dur a terme accions per a millorar la problemàtica que s’ha tractat en l’activitat.  

 

El contingut està agrupat per setmanes i alguns dels assumptes que es tracten són “la roba que portem”, “la tecnologia que utilitzem”, “les cases on vivim”, “la naturalesa de la medicina” o la “naturalesa del transport”.  

> Visiteu la plataforma Earth School
 

L’editorial Graó dona accés a 30.000 continguts educatius

Des de Graó, conscients del context d’excepcionalitat actual i de com n’és de complicat per als centres educatius continuar la docència, han decidit obrir, a través de la plataforma E-graoPRO, el fons de 30.000 continguts educatius digitals de què disposen. Es tracta d’una mesura temporal per a fer més fàcil la tasca del professorat. L’objectiu és que pugui continuar generant materials educatius per a dur a terme classes, sigui telemàticament o, quan es pugui, presencialment.  

El servei inclou un total de 27.000 continguts digitals, en què el professorat hi podrà trobar innovació, recursos, experiències, reflexió, intercanvi, formació, tendències, etc. També ofereix 2.200 capítols, seleccionats d’entre 200 llibres de l’Editorial Graó. Finalment, ofereix un 50% de descompte, durant els sis primers mesos de subscripció, en tota la formació en línia (56 cursos i dos màsters).  

> Trobeu tota la informació al lloc web de l’editorial


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquesta guia és un instrument de treball per als equips dels centres educatius que volen impulsar l’educació per la sostenibilitat. Està escrita per les persones que treballen al programa Escoles + Sostenibles de Barcelona pensant en els centres de la xarxa, i especialment en aquells que hi participen per primera vegada. La tasca del programa Escoles + Sostenibles és oferir acompanyament i suport als centres educatius que tenen la voluntat de fer canvis —més enllà d’accions puntuals o setmanes temàtiques— amb l’horitzó d’adoptar un enfocament integral de centre cap a la sostenibilitat.

Article
TV3 estrena una nova sèrie per promoure la lluita pel medi ambient

'La SuperCol' està protagonitzada per una jove compromesa amb el medi ambient i la seva família.

Article

La Societat Catalana d'Educació Ambiental, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha realitzar un cens d’equipaments, entitats i empreses d’educació ambiental de Catalunya, per donar visibilitat a les mateixes, poder afavorir a la difusió dels seus projectes i el treball en xarxa i per a l’enfortiment i vertebració del sector de l’educació ambiental.

Butlletí