Compromís per protegir els pol·linitzadors

Font: Ajuntament de Viladecans

16/02/2023 - 14:53

Viladecans va ser, durant el passat 9 de febrer, epicentre de la preservació i protecció de les abelles per un dia, gràcies a la jornada 'Més pol·linitzadors, més vida'.

La jornada va estar organitzada per l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Viladecans, l'AMB, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona. Celebrada al Casal Montserratina, la trobada va aplegar, durant tot un matí, a professionals i experts en biodiversitat de tot l'estat, que van tenir ocasió d'intercanviar les experiències, en clau d'accions i projectes locals, sobre la importància de protegir les abelles i les espècies pol·linitzadores. 

Un intercanvi del qual Viladecans, com a ciutat co-organitzadora de la jornada, també va poder participar, amb l'experiència del projecte Bee Happy com a punta de llança, posicionant-se com a referent per a altres municipis. No va ser, però, l'únic projecte desenvolupat a la ciutat que va prendre protagonisme: l'escola Miquel Martí i Pol va portar-hi la iniciativa 'Què passaria si un dia desapareguessin totes les abelles del món?', destinat a canviar la visió dels infants sobre les abelles i conscienciar-los sobre la seva importància mediambiental.

La declaració de Viladecans com a ciutat amiga de les abelles, aprobada pel ple municipal i vigent des del juliol de 2022, va tancar la representació viladecanenca a la jornada.


 

Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

El Ple municipal de Viladecans de juny va aprovar per unanimitat la declaració formal de “Viladecans, ciutat amiga de les abelles i dels pol·linitzadors silvestres”, per tal de reconèixer el paper essencial d’aquests insectes pel que fa al manteniment dels ecosistemes terrestres, en la producció agrícola i en la seguretat alimentària. Per aquest motiu, la ciutat es compromet a continuar treballant per al desenvolupament del programa municipal Bee Happy, que vol implementar actuacions que permetin contribuir a la conservació dels pol·linitzadors silvestres.

Article


L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge, 2 d’octubre.

Article

El projecte estratègic de ciutat Cornellà Natura busca integrar la natura dins de la ciutat de formes diverses, amb alt impacte, apostant per valors com ara l’educatiu, el de sensibilització a la ciutadania i millora de l’entorn urbà entre d’altres.

Butlletí