Compromís per protegir els pol·linitzadors

Font: Ajuntament de Viladecans

16/02/2023 - 14:53

Viladecans va ser, durant el passat 9 de febrer, epicentre de la preservació i protecció de les abelles per un dia, gràcies a la jornada 'Més pol·linitzadors, més vida'.

La jornada va estar organitzada per l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Viladecans, l'AMB, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona. Celebrada al Casal Montserratina, la trobada va aplegar, durant tot un matí, a professionals i experts en biodiversitat de tot l'estat, que van tenir ocasió d'intercanviar les experiències, en clau d'accions i projectes locals, sobre la importància de protegir les abelles i les espècies pol·linitzadores. 

Un intercanvi del qual Viladecans, com a ciutat co-organitzadora de la jornada, també va poder participar, amb l'experiència del projecte Bee Happy com a punta de llança, posicionant-se com a referent per a altres municipis. No va ser, però, l'únic projecte desenvolupat a la ciutat que va prendre protagonisme: l'escola Miquel Martí i Pol va portar-hi la iniciativa 'Què passaria si un dia desapareguessin totes les abelles del món?', destinat a canviar la visió dels infants sobre les abelles i conscienciar-los sobre la seva importància mediambiental.

La declaració de Viladecans com a ciutat amiga de les abelles, aprobada pel ple municipal i vigent des del juliol de 2022, va tancar la representació viladecanenca a la jornada.


 

Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Article

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i plantes s’actualitza amb l’objectiu de ser més accessible i promoure la ciència ciutadana a la ciutat.

Butlletí