Comença GPPinfoNET, un projecte europeu de promoció de la compra pública sostenible

Redacció
22/09/2010 - 00:00
El grup de treball de Consum responsable i economia sostenible de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat participa, des d'aquest 17 de setembre en el projecte europeu GPPinfoNET

Liderat per la província italiana de Cremona, GPPinfoNET -The Green Public Procurement Information Network- és un projecte de promoció de la compra pública sostenible finançat per la Comissió Europea en el si de l'àmbit d'Informació i Comunicació del programa LIFE +. Va començar el febrer de 2009 i té una durada prevista de tres anys. La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat hi participa en qualitat de soci.

El grup de treball de Consum responsables i economia sostenibile estructurarà la participació en GPPinfoNET en dos àmbits: un de caràcter teòric, dedicat a l'anàlisi dels avantatges estratègics de la compra pública sostenible; i un altre, de més pràgmàtic, adreçat a la definició d'instruments pràctics de compra verda, especialment en el camp de la redacció de plecs de condicions.

A més, la reunió del grup de treball insistirà en els eixos de treball desenvolupats fins al moment, com ara l'ambientalització de plecs de condicions, la formació dels tècnics municipals de compres, el desenvolupament d'estratègies de RSC i la definició de tipologies de productes. També s'hi debatran els continguts i el format de la propera jornada que s'organitzarà el proper mes d'octubre, la qual girarà entorn dels conceptes de Responsabilitat Social Corporativa i de les experiències que estan portant a terme alguns dels municipis del grup.

En podeu trobar més informació a: www.gppinfonet.it

AdjuntMida
Image icon gpp_net.jpg16.86 KB

Relacionats

Article

Granollers programa activitats per sensibilitzar sobre el medi ambient i l’acció climàtica. Commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient i adhesió a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Article

Com a operador implicat en la lluita contra l’emergència climàtica i per al desenvolupament sostenible, TMB està avançant cap a una flota de bus de zero emissions incorporant més vehicles 100% elèctrics, d’hidrogen i explorant altres energies netes com l’ús del biometà.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Butlletí