Catalunya, líder en atorgaments d'ecoetiquetes per productes i serveis

Ja acumula el 82% dels atorgaments d'aquest distintiu a tot l'Estat espanyol
Redacció
10/02/2010 - 00:00

El Departament de Medi Ambient i Habitatge va atorgar l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea a 14 noves empreses durant l'any 2009, l'increment interanual més gran a Catalunya des de la creació d'aquesta certificació europea l'any 1992, fins el punt que ja acumula el 82% dels atorgaments d'aquest distintiu a tot l'Estat espanyol.

En aquest sentit, només sis comunitats autònomes disposen d'un organisme competent per gestionar sol·licituds de l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea, motiu pel qual la Generalitat ha atorgat, de manera subsidiària, l'ecoetiqueta a disset empreses d'altres comunitats.

Amb aquestes dades, Catalunya és el quart organisme competent de tot Europa amb més atorgaments d'aquesta ecoetiqueta, després d'Itàlia, França i Alemanya, fet que converteix el país en capdavanter en la producció i oferta de béns i serveis ecològics.

L'Etiqueta ecològica de la Unió Europea és un sistema voluntari d'identificació de productes i serveis que compleixen uns estàndards ambientals de gran exigència avalats per la Comissió Europea. El fet de poder identificar fàcilment els productes més respectuosos envers el medi ambient els dota de valor afegit, els fa més competitius i n'afavoreix la internacionalització.

Enllaç: Empreses amb ecoetiqueta europea (desembre 2009, PDF)

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’increment dunar, equivalent a quasi cinc camps de futbol, reforça la protecció del litoral contra els temporals.

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Article

L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta a presentat un balanç de l'estat de les implantacions d'aquest sistema.

 

Butlletí