Barcelona és una de les tres ciutats de la UE que participen en el projecte europeu RESCCUE

27/04/2021 - 12:43

S'estima que al voltant del 66 per cent de la població mundial viurà a zones urbanes al 2050. Amb l'objectiu d'ajudar les ciutats a fer front als efectes del canvi climàtic, el projecte RESCCUE, finançat per la UE, es va proposar ajudar les zones urbanes de tot el món, proporcionant models i eines innovadores per millorar la capacitat de les ciutats per resistir i recuperar-se ràpidament de nombrosos impactes i tensions relacionades amb el clima i mantenir la continuïtat dels serveis.

Les estratègies d'adaptació, formades a través de conjunts de mesures, poden ajudar les ciutats a adaptar-se als impactes climàtics i augmentar la seva resiliència. Però hi ha moltes mesures per escollir, la qual cosa la converteix en un desafiament quan es requereix una acció urgent.

En ajudar les ciutats a prioritzar les mesures d'adaptació, RESCCUE va proposar una metodologia que es pot adaptar a moltes ciutats. Aquesta metodologia va ser provada a Barcelona, Bristol i Lisboa.

"A partir dels canvis climàtics existents de les ciutats i els tallers amb les parts interessades, el projecte va proposar 4 estratègies i 27 mesures per a Barcelona, 3 estratègies i 14 mesures per a Bristol, i 6 estratègies i 24 mesures per a Lisboa", informa Marc Velasco, coordinador del projecte.

 

Categories: 

Relacionats

Article

Comencen les obres d’un nou tram de carril bici unidireccional al carrer de Nàpols, entre la travessera de Gràcia i el carrer de València, i durant el març i abril acabaran els trams de l’avinguda Diagonal, la gran via de les Corts Catalanes i la ronda del Guinardó.

Article

La nova estratègia per a la distribució urbana de mercaderies 2030 (EDUM 2030) s’orienta a potenciar el comerç i reduir l’impacte en el medi ambient, l’ocupació de l’espai públic i la sinistralitat. Es treballa per adaptar-la a la transformació urbanística de la ciutat i al canvi d’hàbits de consum de la ciutadania.

Article

El nou paviment instal·lat al passeig de la Verneda, fet amb plàstics no reutilitzables, permet reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que s’emeten tant en la fabricació com en el tractament posterior del plàstic.

Butlletí