Barcelona és una de les tres ciutats de la UE que participen en el projecte europeu RESCCUE

27/04/2021 - 12:43

S'estima que al voltant del 66 per cent de la població mundial viurà a zones urbanes al 2050. Amb l'objectiu d'ajudar les ciutats a fer front als efectes del canvi climàtic, el projecte RESCCUE, finançat per la UE, es va proposar ajudar les zones urbanes de tot el món, proporcionant models i eines innovadores per millorar la capacitat de les ciutats per resistir i recuperar-se ràpidament de nombrosos impactes i tensions relacionades amb el clima i mantenir la continuïtat dels serveis.

Les estratègies d'adaptació, formades a través de conjunts de mesures, poden ajudar les ciutats a adaptar-se als impactes climàtics i augmentar la seva resiliència. Però hi ha moltes mesures per escollir, la qual cosa la converteix en un desafiament quan es requereix una acció urgent.

En ajudar les ciutats a prioritzar les mesures d'adaptació, RESCCUE va proposar una metodologia que es pot adaptar a moltes ciutats. Aquesta metodologia va ser provada a Barcelona, Bristol i Lisboa.

"A partir dels canvis climàtics existents de les ciutats i els tallers amb les parts interessades, el projecte va proposar 4 estratègies i 27 mesures per a Barcelona, 3 estratègies i 14 mesures per a Bristol, i 6 estratègies i 24 mesures per a Lisboa", informa Marc Velasco, coordinador del projecte.

 

Categories: 

Relacionats

Article

El Pla Canviem pel Clima 2030 vol promoure canvis en la cultura dominant i ajudar a desenvolupar i estendre una nova cultura de sostenibilitat que intensifiqui l’acció climàtica a la ciutat de Barcelona. Aquest pla vol interpel·lar tots els agents i forces vives de la ciutat i oferir-los el suport i els recursos adequats en cada cas. Prèviament, vol implicar-los en l’elaboració del Pla mitjançant un procés participatiu que s’allargarà fins a finals de setembre.

Article

Per accelerar les accions, estratègies i projectes per convertir la ciutat en un lloc més saludable i resilient davant de l’emergència climàtica, s’ha reunit un grup d’experts i expertes de prestigi que avaluarà les polítiques municipals en marxa i en proposarà de noves. L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat per coordinar les accions contra la crisi climàtica que es duen a terme a les àrees municipals i als districtes.

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Butlletí