Barcelona és una de les tres ciutats de la UE que participen en el projecte europeu RESCCUE

27/04/2021 - 12:43

S'estima que al voltant del 66 per cent de la població mundial viurà a zones urbanes al 2050. Amb l'objectiu d'ajudar les ciutats a fer front als efectes del canvi climàtic, el projecte RESCCUE, finançat per la UE, es va proposar ajudar les zones urbanes de tot el món, proporcionant models i eines innovadores per millorar la capacitat de les ciutats per resistir i recuperar-se ràpidament de nombrosos impactes i tensions relacionades amb el clima i mantenir la continuïtat dels serveis.

Les estratègies d'adaptació, formades a través de conjunts de mesures, poden ajudar les ciutats a adaptar-se als impactes climàtics i augmentar la seva resiliència. Però hi ha moltes mesures per escollir, la qual cosa la converteix en un desafiament quan es requereix una acció urgent.

En ajudar les ciutats a prioritzar les mesures d'adaptació, RESCCUE va proposar una metodologia que es pot adaptar a moltes ciutats. Aquesta metodologia va ser provada a Barcelona, Bristol i Lisboa.

"A partir dels canvis climàtics existents de les ciutats i els tallers amb les parts interessades, el projecte va proposar 4 estratègies i 27 mesures per a Barcelona, 3 estratègies i 14 mesures per a Bristol, i 6 estratègies i 24 mesures per a Lisboa", informa Marc Velasco, coordinador del projecte.

 

Categories: 

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Article

 

El pla Superilla Barcelona preveu guanyar un milió de metres quadrats d’asfalt per recuperar espai per al veïnat, fomentar la vida als barris, crear noves zones verdes, impulsar la mobilitat sostenible i afavorir els comerços, la restauració i les indústries locals. Un nou mapa interactiu permet consultar les actuacions executades i previstes fins al 2023.

Butlletí