A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics

07/06/2021 - 12:57

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat commemora el Dia Mundial del Medi Ambient amb la campanya "Dràstics amb els plàstics"

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb la fita de conscienciar i donar a conèixer la situació alarmant que pateix el nostre planeta, així com per fomentar accions respectuoses envers del Medi Ambient.

És per això que des de l'Oficina de Serveis Ambientals (OSA), en coordinació amb els centres educatius de la xarxa Escoles +sostenibles de la ciutat, s'han elaborat  quatre vídeos per exposar la problemàtica dels envasos d'un sol ús, que porten per lema "A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics".

Es tracta d'un projecte conjunt de sensibilització sobre l'impacte dels plàstics en el qual també hi han participat entitats de la ciutat, que s'emmarca dins el Pla Local de prevenció de residus municipal, concretament en una de les seves línies d'actuació: la reducció d'envasos.

Cadascun dels vídeos llançarà  reptes a la ciutadania, convidant a santfeliuencs i santfeliuenques a actuar per reduir l'ús dels plàstics a la vida quotidiana i, per extensió, la resta dels envasos. Entre d'altres, es promouen les bones pràctiques de reducció i també el correcte ús del sistema de recollida de residus de la ciutat. A més, cada vídeo comptarà amb una breu introducció de la problemàtica presentada, amb dades locals.

Així, a partir del dia 5 de juny, i a través de les xarxes socials de l'Ajuntament, podreu descobrir el que us proposen els centres educatius de la ciutat al voltant de quatre eixos: envasos d'un sol ús, illes de plàstic al mar, excés d'envasos a les llars, i residus plàstics a l'entorn natural.

Els vídeos clouen amb una proposta de canvi que volen aconseguir amb l'objectiu de millorar cada problemàtica, i que pot aplicar qualsevol persona.

Aquesta proposta serà l'acció conjunta d'aquest curs de la xarxa Escoles + sostenibles, atès que la trobada anual que realitzen aquestes escoles, la TROCAMBA, no s'ha pogut realitzar amb el format habitual a causa de les restriccions provocades per la pandèmia.

Segueix la campanya a 

Instagram

Twitter

Facebook


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Feliu de Llobregat

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Notícia

Un projecte de la Diputació de Barcelona permet estalviar més de 27.000 bosses de plàstic als mercats municipals en un mes.

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Butlletí