Videofòrum pel clima

divendres, 7 febrer, 2020 - 17:30 a 19:30
La Fàbrica del Sol


Aquesta és una activitat per reflexionar sobre les conseqüències del canvi climàtic i les mobilitzacions que estan sorgint per fer front a l’emergència climàtica.

La sessió començarà amb la projecció del documental “Canvi climàtic: l’empremta humana” emès al programa 30 minuts de Televisió de Catalunya, en què s’exposen les accions humanes que han provocat l’actual estat d’emergència planetari per prendre consciència de com s’ha arribat a aquesta situació. Després, s’obrirà el debat amb el públic assistent moderat pel periodista Carles Solà, director del 30 minuts, amb la presència de membres del col·lectiu Fridays for Future Barcelona.

L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia. 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic Adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Educació ambiental
Ecologia Urbana
Ajuntament de Barcelona

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
barcelona.cat/lafabricadelsol

Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Article

La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre el paper clau del transport públic en la mobilitat del futur, així com posar de relleu que no podem tornar enrere amb una mobilitat de fums i soroll que perjudiqui la nostra salut. També recorda el servei que ofereix la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana i els esforços realitzats per continuar oferint servei i incrementant l’oferta.

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Article

Fins ara, aquest títol, creat per l’AMB l’any 2017 per fomentar una mobilitat més sostenible, ha permès desballestar 10.613 cotxes i 1.735 motos sense distintiu ambiental de la DGT, els més contaminants, a canvi de tres anys de transport públic gratuït. L’objectiu d’aquesta targeta és promoure un canvi d’hàbits en la ciutadania cap a una mobilitat més neta per disminuir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire.

Butlletí