Universitat d'Estiu de Mercabarna sobre el malbaratament alimentari

dilluns, 1 juliol, 2019 - 00:00 a dimecres, 3 juliol, 2019 - 23:59
Mercabarna

La Universitat d'Estiu de Mercabarna presentarà iniciatives que minimitzen els residus alimentaris a la cadena agroalimentària.

De l'1 al 3 de juliol, Mercabarna es convertirà en un fòrum de debat i de transferència de coneixement entre professionals i el món acadèmic. Serà en el marc de la Universitat d'Estiu que en aquesta segona edició girarà al voltant del malbaratament d'aliments.

Aquest curs gratuït s'adreça a professionals del sector alimentari, que volen estar al dia dels projectes relacionats amb la sostenibilitat mediambiental i el seu impacte dins de les empreses. Per aquest motiu, les ponències de la Universitat d'Estiu seran d'interès per a les firmes de Mercabarna, principalment per a responsables i tècnics que treballen en àmbits com finances, innovació, logística, gestió de residus, responsabilitat social corporativa o comunicació.

Opinions de professionals que van participar a la Universitat d’Estiu 2019

Reptes i oportunitats de la lluita contra el malbaratament

El programa de la Universitat d'Estiu donarà a conèixer iniciatives que s'estan duent a terme per minimitzar els residus alimentaris a la baula majorista i detallista, a la restauració i entre els consumidors finals.

A més, intervindran representants institucionals (l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de Residus) i membres de projectes impulsats per la Unió Europea (ECOWASTE4FOOD i REFRESH).

Inscriu-te a la Universitat d'Estiu

Consulta el programa provisional de la Universitat d'Estiu


 

Categories: 
Agricultura
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Article

 

Reduïm residus a la cuina!! Al vídeo, de l'Ajuntament de Girona,  hi podreu veure estris per fregar, idees per fer-vos el sabó, per conservar aliments sense fer ús del film... Tots els productes que veureu al vídeo els podreu trobar tots a comerços de Girona.

Article

Aquesta setmana s'ha commemorat que han passat 25 anys des de l’entrada de la primera tona a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat procedent de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (FORM), de la que s’obtenia un compost que es valoritzava a l’agricultura i jardineria.

Butlletí