Universitat d'Estiu de Mercabarna sobre el malbaratament alimentari

dilluns, 1 juliol, 2019 - 00:00 a dimecres, 3 juliol, 2019 - 23:59
Mercabarna

La Universitat d'Estiu de Mercabarna presentarà iniciatives que minimitzen els residus alimentaris a la cadena agroalimentària.

De l'1 al 3 de juliol, Mercabarna es convertirà en un fòrum de debat i de transferència de coneixement entre professionals i el món acadèmic. Serà en el marc de la Universitat d'Estiu que en aquesta segona edició girarà al voltant del malbaratament d'aliments.

Aquest curs gratuït s'adreça a professionals del sector alimentari, que volen estar al dia dels projectes relacionats amb la sostenibilitat mediambiental i el seu impacte dins de les empreses. Per aquest motiu, les ponències de la Universitat d'Estiu seran d'interès per a les firmes de Mercabarna, principalment per a responsables i tècnics que treballen en àmbits com finances, innovació, logística, gestió de residus, responsabilitat social corporativa o comunicació.

Opinions de professionals que van participar a la Universitat d’Estiu 2019

Reptes i oportunitats de la lluita contra el malbaratament

El programa de la Universitat d'Estiu donarà a conèixer iniciatives que s'estan duent a terme per minimitzar els residus alimentaris a la baula majorista i detallista, a la restauració i entre els consumidors finals.

A més, intervindran representants institucionals (l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de Residus) i membres de projectes impulsats per la Unió Europea (ECOWASTE4FOOD i REFRESH).

Inscriu-te a la Universitat d'Estiu

Consulta el programa provisional de la Universitat d'Estiu


 

Categories: 
Agricultura
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

La recepta més original i que millor aprofiti els aliments guanyarà un dinar per a dues persones al restaurant El Nou-Cents de Mataró. La iniciativa forma part del Pla de Prevenció de Residus del Maresme que té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus.

Notícia

Aquest 2023 s’hi han implicat un total de 24 entitats i part del veïnat, amb més de 333 persones als 5 districtes, el doble de participants que l’any anterior. Un total de 2.671 kg de taronges s’han transformat en melmelada de taronja amarga i s'han convertit en 11.000 pots de 160g. També s’han organitzat 18 tallers sobre sostenibilitat, emergència climàtica i aprofitament alimentari amb la participació de 300 persones d’11 associacions i entitats.

Butlletí