Segon congrés - Transport públic és cosa de Dones

dimecres, 11 març, 2020 - 09:00 a 17:00
Pati Manning. c.Montalegre, 7. Barcelona

Per què li diuen “vulnerabilitat” quan es tracta de desigualtat?

Aquest any des de la PTP volem analitzar i desconstruir el concepte “vulnerabilitat”. Pensem que és una paraula de la que s’abusa, i que en moltes ocasions no s’utilitza correctament i amaga desigualtats estructurals i socials del sistema, que excusen les mancances de la mobilitat al territori.

Alhora, volem fer especial referència a altres motius de desigualtat que afecten també de forma especial a les dones i la seva mobilitat, així com també inclouen i es combinen amb la d’altres persones i col·lectius que no encaixen en el model de referència que es pretén majoritari (home de mitja edat, amb capacitat econòmica i vida resolta).  Cada cop som més les persones que no ens identifiquem amb aquest estereotip, i volem parlar-ne i visibilitzar les mancances i dificultats del nostre sistema de transport amb les experiències i els coneixements de les persones assistents al congrés.

Volem parlar de com fer la ciutat més amable per a les persones que per alguna condició personal troba dificultats en el seus desplaçaments,. La millora de l’urbanisme i el transport ha d’estar enfocada per a tothom, doncs la ciutat que supera el “test d’igualtat” permet donar una millor la qualitat de vida per a tota la població.

Per aquest motiu, i aprofitant la segona edició del Congrés “El transport públic és cosa de dones?”, us convidem a venir el proper 11 de març al Pati Manning per a compartir i debatre la vostra visió per superar les desigualtats en el transport que patim les dones i altres col·lectius. Perquè tots i totes ens desplacem, perquè totes i tots podem millorar la manera en què ens desplacem.

A baix de tot d’aquesta pàgina podràs trobar el formulari d’inscripció per a confirmar la teva assistència.

Programa de l’acte

09:00 – 09:30 Acreditació

09:30 – 10:00 Parlaments i benvinguda.

10:00 – 10:30 Ponència inaugural

10:30 – 11:30 EIX 1: Mobilitat i situacions de pobresa

11:30 – 12:00 Pausa – Networking

12:00 – 13:00 EIX 2: Mobilitat, accessibilitat i autonomia

13:00 – 14:00 EIX 3: Mobilitat i violències contra les dones

14:00 – 15:30 Temps per dinar i/o altres

15:30 – 16:30 EIX 4: Mobilitat i persones migrades

16:30 – 17:00 Conclusions participades

 

INSCRIPCIONS


 

Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia
L'Associació per a la Promoció del Transport Públic aplaudeix les noves tarifes

L’Autoritat del Transport Metropolità, formada per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha acordat abaixar els preus dels bitllets d’ús freqüent a partir del gener per potenciar l’ús intensiu del transport públic i fer que desplaçar-se diàriament en metro, autobús, tren i tramvia surti més bé de preu.
Notícia

S'inicia el camí per a l'electrificació de la flota dels busos turístics de Barcelona. La motorització elèctrica de l'autobús suposarà l'estalvi de 45 tones de CO2 l'any. El nou vehicle, el cost del qual dobla el de les unitats convencionals, té una autonomia estimada de 170 km i disposa de càmeres de visió 360º i carregadors USB a tots el seients.

Notícia

Sota el lema "Obrim carrers" cada primer cap de setmana de mes, diversos carrers principals de la ciutat es tallaran al trànsit i es transformaran en vies pacificades on el veïnat podrà passejar, jugar i fer vida de comunitat.

Butlletí