Segon congrés - Transport públic és cosa de Dones

dimecres, 11 març, 2020 - 09:00 a 17:00
Pati Manning. c.Montalegre, 7. Barcelona

Per què li diuen “vulnerabilitat” quan es tracta de desigualtat?

Aquest any des de la PTP volem analitzar i desconstruir el concepte “vulnerabilitat”. Pensem que és una paraula de la que s’abusa, i que en moltes ocasions no s’utilitza correctament i amaga desigualtats estructurals i socials del sistema, que excusen les mancances de la mobilitat al territori.

Alhora, volem fer especial referència a altres motius de desigualtat que afecten també de forma especial a les dones i la seva mobilitat, així com també inclouen i es combinen amb la d’altres persones i col·lectius que no encaixen en el model de referència que es pretén majoritari (home de mitja edat, amb capacitat econòmica i vida resolta).  Cada cop som més les persones que no ens identifiquem amb aquest estereotip, i volem parlar-ne i visibilitzar les mancances i dificultats del nostre sistema de transport amb les experiències i els coneixements de les persones assistents al congrés.

Volem parlar de com fer la ciutat més amable per a les persones que per alguna condició personal troba dificultats en el seus desplaçaments,. La millora de l’urbanisme i el transport ha d’estar enfocada per a tothom, doncs la ciutat que supera el “test d’igualtat” permet donar una millor la qualitat de vida per a tota la població.

Per aquest motiu, i aprofitant la segona edició del Congrés “El transport públic és cosa de dones?”, us convidem a venir el proper 11 de març al Pati Manning per a compartir i debatre la vostra visió per superar les desigualtats en el transport que patim les dones i altres col·lectius. Perquè tots i totes ens desplacem, perquè totes i tots podem millorar la manera en què ens desplacem.

A baix de tot d’aquesta pàgina podràs trobar el formulari d’inscripció per a confirmar la teva assistència.

Programa de l’acte

09:00 – 09:30 Acreditació

09:30 – 10:00 Parlaments i benvinguda.

10:00 – 10:30 Ponència inaugural

10:30 – 11:30 EIX 1: Mobilitat i situacions de pobresa

11:30 – 12:00 Pausa – Networking

12:00 – 13:00 EIX 2: Mobilitat, accessibilitat i autonomia

13:00 – 14:00 EIX 3: Mobilitat i violències contra les dones

14:00 – 15:30 Temps per dinar i/o altres

15:30 – 16:30 EIX 4: Mobilitat i persones migrades

16:30 – 17:00 Conclusions participades

 

INSCRIPCIONS


 

Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia

La UITP, que ha fet pública avui la candidatura guanyadora, ha tingut en compte la competitivitat de Barcelona així com el fet que disposi d’un sistema de transport públic i polítiques de desenvolupament urbà referents a nivell mundial

Notícia
L'Associació per a la Promoció del Transport Públic aplaudeix les noves tarifes

L’Autoritat del Transport Metropolità, formada per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha acordat abaixar els preus dels bitllets d’ús freqüent a partir del gener per potenciar l’ús intensiu del transport públic i fer que desplaçar-se diàriament en metro, autobús, tren i tramvia surti més bé de preu.
Notícia

El Pacte per a una nova mobilitat laboral a Barcelona és un acord amb les associacions econòmiques i organitzacions sindicals principals que es basa en el compromís de treballar conjuntament per a una mobilitat obligada més eficient, sostenible i segura tant a la ciutat com a l’àrea metropolitana.

Butlletí