REFRESH: Com reduir el malbaratament alimentari?

dijous, 9 maig, 2019 a divendres, 10 maig, 2019
Disseny Hub Barcelona

REFRESH (Resource Efficient Food and Drink for the Entire Supply Chain) és una iniciativa duta a terme per 26 socis de 12 països que treballen junts per contribuir als objectius de reduir el malbaratament alimentari a la UE, reduir els costos de gestió de residus, i maximitzar el valor del rebuig alimentari inevitable i del material d'embalatge.

El projecte s'està duent a terme des de juliol de 2015 i celebrarà la seva Final Conference entre els dies 9 i 10 de maig a Barcelona. Les jornades, coproduïdes pel BCD Barcelona Centre de Disseny, comptaran amb la presència de reconeguts professionals de tot el món.

Durant el dijous 9 de maig tindran lloc diverses activitats i workshops per la ciutat, entre les que destaquen "Food Waste Reduction at Mercabarna", un tour per les instal·lacions del hub alimentari més gran de la Mediterrània; i "The Agricultural Park of Gallecs", una excursió en bicicleta per un espai rural de més de 700 hectàrees situat a 15 km al nord de Barcelona.

El divendres 10, l'acció es trasllada al Disseny Hub amb múltiples conferències i activitats per a grups reduïts. Una d'elles és el workshop "Zero Waste Mission" que, alineat amb la missió d'economia circular i sostenible que impulsa el BCD Barcelona Centre de Disseny, es centra en la investigació de bioplàstics. L'amfitrió del taller serà PLAT (Institute of Augmented Gastronomia), una plataforma de creació de codi obert que, a través de R+D, la innovació i l'educació, planteja com abordar els reptes de les indústries relacionades amb la innovació. Els conductors del taller seran Ignasi de Juan-Creix (PLAT Innovation director); i Irene Ródenas (PLAT Explorer of Interfícies).

L'esdeveniment finalitzarà amb la "REFRESH Disc Chop", una divertida activitat en la qual la dansa, el menjar i la diversió seran els protagonistes. A què espereu per consultar el programa? Les inscripcions segueixen obertes. Us esperem els dies 9 i 10 de maig al Disseny Hub Barcelona.


 

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia
S'ha celebrat la 2a edició de l'Acció Platges Met i l'acció "Barceloneta és mar" per protegir i defensar les platges
Article

Go Zero Waste App és una aplicació que et permet localitzar botigues a granel i productes lliures de plàstic a prop teu. També t'ajuda a desenvolupar hàbits sostenibles que incidiran en la teva generació de residus, com portar sempre una ampolla d'aigua reutilitzable sobre.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona s'ha compromès amb la reducció del plàstic d'un sol ús i ha constituït la Taula Plàstic Zero amb entitats ecologistes, universitats, escoles, instituts i empreses municipals. És per això que, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament ha decidit impulsar la campanya PlàsTICS, amb l’objectiu de conscienciar sobre l’impacte dels nostres petits gestos i hàbits quotidians sobre la problemàtica generada pel consum de plàstics d’un sol ús.

Butlletí