REFRESH: Com reduir el malbaratament alimentari?

dijous, 9 maig, 2019 - 00:00 a divendres, 10 maig, 2019 - 23:59
Disseny Hub Barcelona

REFRESH (Resource Efficient Food and Drink for the Entire Supply Chain) és una iniciativa duta a terme per 26 socis de 12 països que treballen junts per contribuir als objectius de reduir el malbaratament alimentari a la UE, reduir els costos de gestió de residus, i maximitzar el valor del rebuig alimentari inevitable i del material d'embalatge.

El projecte s'està duent a terme des de juliol de 2015 i celebrarà la seva Final Conference entre els dies 9 i 10 de maig a Barcelona. Les jornades, coproduïdes pel BCD Barcelona Centre de Disseny, comptaran amb la presència de reconeguts professionals de tot el món.

Durant el dijous 9 de maig tindran lloc diverses activitats i workshops per la ciutat, entre les que destaquen "Food Waste Reduction at Mercabarna", un tour per les instal·lacions del hub alimentari més gran de la Mediterrània; i "The Agricultural Park of Gallecs", una excursió en bicicleta per un espai rural de més de 700 hectàrees situat a 15 km al nord de Barcelona.

El divendres 10, l'acció es trasllada al Disseny Hub amb múltiples conferències i activitats per a grups reduïts. Una d'elles és el workshop "Zero Waste Mission" que, alineat amb la missió d'economia circular i sostenible que impulsa el BCD Barcelona Centre de Disseny, es centra en la investigació de bioplàstics. L'amfitrió del taller serà PLAT (Institute of Augmented Gastronomia), una plataforma de creació de codi obert que, a través de R+D, la innovació i l'educació, planteja com abordar els reptes de les indústries relacionades amb la innovació. Els conductors del taller seran Ignasi de Juan-Creix (PLAT Innovation director); i Irene Ródenas (PLAT Explorer of Interfícies).

L'esdeveniment finalitzarà amb la "REFRESH Disc Chop", una divertida activitat en la qual la dansa, el menjar i la diversió seran els protagonistes. A què espereu per consultar el programa? Les inscripcions segueixen obertes. Us esperem els dies 9 i 10 de maig al Disseny Hub Barcelona.


 

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la reducció del 10% del preu públic de recollida de residus per comerços i empreses a les activitats que estiguin aplicant mesures d’eliminació o reducció dels plàstics d’un sol ús.

Article

Els establiments, les activitats econòmiques i els professionals que apliquin mesures per reduir o eliminar els envasos d’un sol ús gaudiran de bonificacions d’un 10% en els preus públics. Aquest benefici fiscal s’inclourà en les ordenances municipals a partir del 2023. És una mesura que s’emmarca en el compromís Barcelona Plàstic Zero de l’Ajuntament de Barcelona, del qual formen part més de dues-centes entitats de la ciutat.

Butlletí