Millors pràctiques ambientals, indicadors i benchmark en el sector de l’Administració pública

dijous, 20 setembre, 2018 - 10:00 a 13:00
Sala d’actes del Departament de Territori i Sostenibilitat, Josep Tarradellas 2-4 de BarcelonaEl Club EMAS, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, organitza la jornada "Millors pràctiques ambientals, indicadors i benchmark en el sector de l’Administració pública"

Aquesta jornada té l’objectiu de presentar les millors pràctiques en gestiò ambiental (BEMP) per al sector de l’Administració pública, afavorir l’intercanvi d’experiències entre les diverses administracions i facilitar una primera autoavaluació sobre el nivell d’implantació de les BEMP en la mateixa organització.
Moltes administracions públiques han d’optimitzar els seus recursos i així millorar el seu rendiment ambiental. Moltes ja treballen en aquesta línia buscant que els seus processos siguin més eficients i els seus serveis més circulars. Sempre hi ha noves formes d’incidir i d’aprendre de l’intercanvi d’experiències i del camí ja realitzat per altres.

Per ajudar les administracions a treballar en aquesta línia, el Joint Research Centre de la Comissió Europea (JRC)  identifica, avalua i documenta les BEMP per a diferents sectors, en estreta col·laboració amb les organitzacions del sector. En aquesta jornada comptarem amb la presència d'un representant de dit organisme que explicarà les BEMPs als participants.

VEURE DOCUMENT BEMPS Sector Administració Pública

Els participants a la jornada rebran la CHECK LIST de les BEMPs (en format paper i digital) per poder fer una autoavaluació i el seguiment de la seva implantació.DESCARREGAR PROGRAMA

Entrada lliure. Aforament limitat.
Cal inscripció prèvia prèvia confirmació mitjançant aquest FORMULARI D'INSCRIPCIÓ


Així mateix, també s'obriran aviat les inscripcions a la jornada "Millors pràctiques ambientals, indicadors i benchmark en el sector de la producció alimentària"  el mateix dia 20 però en horari de 15 a 18 hores. En breu, us farem arribar tota la informació al respecte. 

Municipis: 
Categories: 
Smart cities/Planificació urbana

Relacionats

Notícia

Si el projecte de les “superilles” s’apliqués íntegrament, la ciutat de Barcelona podria evitar cada any 667 morts prematures, la majoria a causa de la disminució dels nivells de contaminació atmosfèrica (NO2). Són algunes de les conclusions d'un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), el qual estima que la implementació de les 503 “superilles” previstes inicialment reduiria els nivells anuals de contaminació atmosfèrica un 24%.

Article

Els cursos abasten tant l'exposició i reflexió teòrica, com la presentació i anàlisi de casos pràctics (experiències, problemes reals, visites, etc) a fi d'integrar aquests continguts en els diferents àmbits d'aplicació professional, així com oferir recursos metodològics per a la Gestió ambiental.

Notícia
Segon la Xarxa de Solucions de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (SDSN)
Font: www.goodfreephotos.com

Font: www.goodfreephotos.com

Un nou informe de la Xarxa de Solucions de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (SDSN) i de la Universitat de Tilburg (Països Baixos) col·loca a Madrid a la 28a posició ia Barcelona a la 30a, entre les 45 capitals i grans ciutats europees analitzades en matèria de desenvolupament sostenible. Madrid se situa darrere de Brussel·les, Bratislava i Praga i per davant de Tallin. Barcelona, ​​al seu torn, se situa darrere de la capital d'Estònia i per davant de Varsòvia, Zagreb i Vílnius.

Butlletí