Jornades Internacionals Superilla Barcelona

dimecres, 22 març, 2023 - 00:00 a dissabte, 25 març, 2023 - 23:59
Barcelona

Representants i tècnics de París, Londres, Copenhaguen, Berlín, Milà, Viena, Brussel·les, Amsterdam, Rotterdam, València, Vitoria-Gasteiz, Ghent, Ljubljana i Lodz es reuneixen del 22 al 25 març. L'objectiu és compartir experiències i signar un manifest a favor d'un espai públic verd i pacificat que posa el veïnat al centre de les prioritats.

Durant les jornades s’organitzaran conferències, taules rodones, reunions, workshops i visites a espais com els eixos verds de l’Eixample, les superilles de Sant Antoni i Poblenou, el parc central de la plaça de les Glòries, l’avinguda Diagonal i l’avinguda Meridiana.

La inauguració, el dia 22, comptarà amb una conferència de Janette Sadik-Khan, figura mundial en l’àmbit de l’urbanisme i el transport. L’endemà al matí, a Ca l’Alier, se celebrarà una taula rodona amb els tinents i tinentes d’alcaldia en què es posarà en comú els models urbans que estan desenvolupant Barcelona i les ciutats convidades. I a la tarda una presentarà el llibre ‘Superilla Barcelona’, que resumeix la feina feta en els últims anys pel que fa a les superilles.

El divendres al matí, les ciutats participants compartiran el seu model de transformació urbana i en un acte es comprometran a tirant endavant mesures d’espai públic que posin al centre les persones, la mobilitat sostenible, el verd i la millora de la qualitat ambiental, i a treballar conjuntament per avançar en aquest àmbit.

Dissabte 25 de març es tancaran les jornades amb la festa ciutadana Viu la Superilla que inclourà concerts, tallers, actuacions, animació i diverses activitats.

Més informació, programa i inscripcions en breu.

 

Superilla Barcelona: model europeu d’urbanisme sostenible

La iniciativa d’organitzar les jornades sorgeix després que la xarxa de ciutats conformada pel projecte europeu Tune Our Block escollís el concepte superilles tal com es va desenvolupar a Barcelona com a exemple d’una estratègia política i de planificació per potenciar la transició urbana cap a la sostenibilitat i la descarbonització de les ciutats.


 

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí