Jornada Finançament europeu per a la custòdia del territori: oportunitats presents i futures

dimecres, 3 octubre, 2018 - 09:15 a 14:00
Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia 90)
Geolocation

L’objectiu de la jornada és mostrar a les entitats de custodia del territori (i altres organitzacions interessades) quines oportunitats ofereix la Comissió Europea per finançar els seus projectes de conservació de la natura i quin escenari de futur s’està plantejant pel període 2021-2027 (Multiannual Financial Framework).

La jornada es divideix en 5 parts:

1. Benvinguda/ presentació.
2. El nou pressupost i els nous programes de la UE (2021-2027).
3. Repàs dels principals programes i línies de subvenció que la UE ofereix actualment pels projectes de custòdia del territori.
4. Exposició de l’experiència de les organitzacions que han utilitzat fons europeus per la conservació de la natura a Catalunya, centrant-se bàsicament en les seves oportunitats i dificultats.
5. Debat sobre propostes de millora, noves oportunitats i escenaris futurs.

Jornada gratuïta. És necessari confirmar asisstència a través del formulari online. Places limitades.
Per a més informació contacteu amb asubirana@xct.cat o bé trucant al 93 886 61 35

PROGRAMA (consultar programa en PDF)

La jornada és organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori. Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la Col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. 


 

Municipis: 
Categories: 
Biodiversitat
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Reportatge
Article de Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona

Ajuntaments i Diputació ens hem posat en primera línia de la crisi de la COVID-19, gens aliena a l'emergència ambiental. I ho estarem en la postpandèmia, tot i que per a això reclamem més reconeixement institucional i capacitat de despesa i inversió.

Notícia

Un estudi estima la quantitat de purificació de l'aire, la mitigació de les escorrenties i la regulació de la temperatura proporcionada per uns 200.000 arbres del viari de Barcelona.

Notícia

Tenint en compte el reducció de diversitat d'espècies, tant a la natura com a les ciutats, la conservació de la biodiversitat urbana s'ha convertit en un repte en els últims anys. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona empren accions com dur a terme un cens de papallones o instal·lar menjadors d’ocells i rampes per la fauna a les basses.

Butlletí