Exposició 'shhh...'

dijous, 20 abril, 2023 - 09:00 a divendres, 9 juny, 2023 - 21:00
Elisava (La Rambla, 30-32) Sala Ágora (1a planta)

L'exposició 'shhh...' d'estudiants del Màster en Data Design visualitza la contaminació acústica de Barcelona.

Elisava-Shhh: Barcelona Noise Complaints, 2018-2022, E.Ortiz, J.Pérez.

 

Estudiants del Màster en Data Design mostren a l'exposició 'shhh...' el seu projecte del mateix nom, que s'estructura al voltant de dades inèdites sobre el conflicte de la contaminació acústica a Barcelona. 'shhh...' posa xifres i visualitza aquesta problemàtica, considerada com el segon factor mediambiental més perjudicial per a la salut a Europa, després de la contaminació de l'aire, segons dades de l'OMS.

Els estudiants han desenvolupat aquest treball en el marc del curs “Dades per al bé comú”, dirigit per l'arquitecta i la comissària d'exposicions Olga Subirós, amb la col·laboració de l'agència d'urbanisme 300.000 km/s. L'exposició s'emmarca al Festival Model 2023, al festival d'arquitectures de Barcelona, com a espai de reflexió i celebració.

'shhh...' és una experiència multisensorial que convida els visitants a la reflexió i al debat públic per poder reclamar polítiques públiques que permetin un entorn acústic saludable. Les dades recollides al projecte es presenten en diferents formats audiovisuals, sonors i gràfics, com els gràfics radar o instal·lacions sonores. Tots s'han obtingut de la xarxa de l'Ajuntament de Barcelona i de les denúncies dels ciutadans davant de la Guàrdia Urbana per l'excés de soroll.

Amb l'objectiu d'apropar els coneixements sobre la contaminació acústica als ciutadans, l'exposició cerca un esperit més crític a la ciutadania amb dades de l'any 2022 dels nivells sonors a Barcelona. L´exposició s´inaugura el 20 d´abril i es podrà visitar fins al 9 de juny a la sala Àgora d´Elisava.


Organitzador: 
Escola Elisava
Municipis: 
Categories: 
Contaminació

Relacionats

Notícia

Com a mesura prèvia per recollir dades actualitzades, s’instal·laran 8 nous sonòmetres que se sumen als 30 actius i es convocarà la Taula de Soroll del districte

Notícia

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la ciutadania, just per darrere de la contaminació de l’aire.

Article
Una exposició que visualitza la contaminació acústica de Barcelona

Estudiants del Màster en Data Design de l'Escola Elisava mostren a l'exposició 'shhh...' el seu projecte del mateix nom, que s'estructura al voltant de dades inèdites sobre el conflicte de la contaminació acústica a Barcelona.

Butlletí