El preu real dels aliments

dijous, 13 febrer, 2020 - 17:30 a divendres, 14 febrer, 2020 - 18:59
L'Economat Social. Carrer de la Constitució, 85. Barcelona


Aquesta activitat de La Fàbrica del Sol és una oportunitat per conèixer la cooperativa l’Economat, del barri de Sants, amb Ricard Espelt, especialista en cooperatives de consum agroecològic. Descobrirem la petjada ecològica d’alguns aliments de la nostra dieta.

Coneixerem els valors i models col·laboratius i desglossarem el cost ecològic i social associat als aliments que mengem. Finalment, coneixerem l’impacte real de les nostres decisions a l’hora de comprar i ens replantejarem el nostre estil de consum.

Coorganitzada amb l’Espai Consum Responsable.

L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia. 

 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic Adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Educació ambiental
Ecologia Urbana
Ajuntament de Barcelona

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
barcelona.cat/lafabricadelsol

Categories: 
Slow food

Relacionats

Notícia

El sistema agroalimentari mundial és responsable d’entre el 21% i el 37% del total d’emissions globals netes dels gasos amb efecte d’hivernacle antropogènic. Per posar focus a aquesta realitat, la campanya “Your Plate, Your Planet” explica com les polítiques alimentàries locals són imprescindibles davant l’emergència climàtica i fa una crida internacional als municipis i als seus habitants perquè assumeixin compromisos per impulsar polítiques alimentàries que assegurin l’accés a aliments suficients, agroecològics, saludables i nutritius per a tota la població amb el Repte de Barcelona per a la Bona Alimentació i el Clima (de l’anglès ‘The Barcelona Challenge for Good Food and Climate’).

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Entrevista

Laia Serra és una de les portaveus de "Veus per la Sobirania Alimentària a ciutat" Aquesta plataforma heterogènia aglutina persones, entitats i moviments socials que treballen per la Sobirania alimentària des de diversos àmbits per construir unes ciutats veritablement sostenibles en relació a l'alimentació. Neixen, com diu Serra, no per fer una crítica a les polítiques municipals, sinó per reivindicar que fa anys que dediquen els seus esforços a transformar el sistema alimentari. Amb Laia Serra repassem quines són les seves propostes.

Butlletí