Cultura, medi ambient i emergència climàtica

divendres, 4 març, 2022 - 12:00 a 13:15
Acte en línia

Presentació de l’estudi

CULTURA, MEDI AMBIENT I EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

COM ACTUAR EN L’ÀMBIT DE LA GESTIÓ I LES POLÍTIQUES CULTURALS LOCALS

La darrera publicació del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputacio de Barcelona és un estudi realitzat amb la col·laboració de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la mateixa Diputació en el qual s’analitzen les relacions entre la cultura, el medi ambient i l’emergència climàtica des de la perspectiva de les polítiques i la gestió culturals a escala local.

El seu objectiu  és oferir als governs locals una visió de conjunt i un marc pràctic que mostrin les connexions que hi ha entre aquests àmbits. Al llarg del treball s’identifiquen possibles línies d’actuació per als ajuntaments o altres agents  que vulguin donar a les seves polítiques culturals una perspectiva que vinculi la cultura amb el medi ambient, així com considerar les qüestions relatives a l’emergència climàtica a l’hora de planificar, dissenyar i executar l’acció pública en cultura.

El treball ha donat lloc a un informe que es presentarà el proper 4 de març a les 12 h.

Programa 

12:00 Benvinguda. Laia Gargallo, cap de l’Oficina d’Estudis i Recursos Culturals (CERC)

12:10 Idees clau i principals conclusions de l’estudi. Jordi Baltà i Herman Bashiron Mendolicchio, ITD, autors.

12:40 Diàleg “cultura i medi ambient, una connexió necessària”. Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, i German Llerena, educador ambiental de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i professor  de la UAB. Modera: Blanca Martínez de Foix, cap de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental.

Inscripció a la sessió: https://formularis.diba.cat/diba/oerc/presentacio-estudi-cultura-medi-ambient-emergencia-climatica

Organitza: Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) i Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona


 

Categories: 
Canvi climàtic
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Article

Terrassa se suma a la crida d'Eurocities per treballar per una cultura més sostenible i més inclusiva

Entrevista

Julieta Martínez, té 19 anys, és xilena. I és avui una de les líders joves d’acció contra l’emergència climàtica. El seu discurs i la seva capacitat de motivar és contundent. Denuncia que la crisi climàtica afecta les inequitats de gènere. Ha creat la Fundació “Tremendas”, que acull l’acadèmia “Climáticas”, un projecte que impulsa l’educació de nenes i adolescents de Llatinoamèrica i el Carib com a eina per combatre el canvi climàtic amb perspectiva de gènere i empoderar les dones com a agents de transformació social.

Butlletí