Congrés Nacional d'Educació Ambiental 2024

dijous, 25 gener, 2024 - 17:00 a dissabte, 27 gener, 2024 - 12:00
Barcelona

 

Sota el lema "Construint comunitats cap a la justícia ecosocial", el 25, 26 i 27 de gener de 2024 tindrà lloc una nova edició del Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA), un dels principals espais de trobada d’aquest sector professional a Catalunya. 

 

Aquesta tercera edició representa una fita ineludible per compartir tota la feina realitzada durant els darrers mesos per les entitats i institucions adherides a la declaració del II Congrés (2020-2021). 

"Construint comunitats", perquè sabem que són essencials per abordar els reptes que la nostra societat ha d’afrontar. Les comunitats proporcionen una plataforma per a la col·laboració, l’aprenentatge, la innovació, i ajuden a crear un entorn on les persones poden respondre millor als canvis. Sens dubte, l’educació ambiental ha de jugar un paper fonamental en la creació de comunitats fortes i resilients. 

"Cap a la justícia ecosocial", perquè és evident l’estreta relació entre medi ambient i societat i, de fet, l’educació ambiental ha treballat sempre des d’aquesta perspectiva, promovent la consciència, la participació i la sostenibilitat per un futur més just per a tots els habitants de la Terra.

En aquesta edició, el congrés se celebrarà al voltant de l’efemèride del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el 26 de gener, i esperem celebrar-ho amb tots i totes vosaltres. 

La tarda del dijous 25 de gener farem una sessió virtual per donar veu al treball que s’ha dut a terme en grups durant 2023 i que servirà d’introducció a l’apassionant Congrés 2024.

El divendres 26 de gener la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona ens obrirà les seves portes per a una jornada presencial plena de debats, intercanvis d’idees i valuoses aportacions que ajudaran a visualitzar el paper essencial de l’educació ambiental en la construcció de comunitats justes. 

Per finalitzar, el matí del dissabte 27 de gener realitzarem una visita tècnica per explorar sobre el terreny iniciatives d’educació ambiental i contrastar-les amb els resultats del congrés.

Uneix-te a nosaltres per seguir construint comunitats cap a un futur sostenible, just i equitatiu. T’hi esperem!

INSCRIPCIONS TANCADES

 


 

Organitzador: 
CNEA
Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Unes 450 persones debaten sobre educació i justícia ecosocial a la tercera edició del Congrés Nacional d'Educació Ambiental de Catalunya.

Notícia

L’acte de benvinguda del nou curs és l’espai de reconeixement del compromís que adquireix el món educatiu amb els reptes de ciutat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic.

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Butlletí