Coneix: La ecoinnovació a les ciutats

dijous, 25 octubre, 2018 - 19:00
CosmoCaixa
Geolocation

PRODUCCIÓ I CONSUM SOSTENIBLES PER AL COMPLIMENT DE L'AGENDA 2030

Vols saber com la ecoinnovació i els nous models de producció i consum poden contribuir a crear les ciutats del futur? En aquesta primera edició de la iniciativa CosmoAcció ens familiaritzarem amb uns termes de vigència màxima: sostenibilitat, Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ecoinnovació… En particular, coneixerem els ODS 11, relatius a la sostenibilitat de les ciutats, i els ODS 12, relacionats amb el consum i la producció responsables. 

Dos temes candents, ja que avui dia el 50 % de la població, 3.500 milions de persones, viu a les ciutats i l'any 2030 aquesta xifra augmentarà a 5.000 milions. Com podem posar en marxa pràctiques sostenibles en unes ciutats amb problemes greus, com la contaminació i la vulnerabilitat enfront del canvi climàtic, i que no paren de créixer? En debatrem amb cinc persones expertes i tindrem la col·laboració del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS).

Ponents:

Areti Markopoulou, arquitecta, urbanista especialitzada, Directora acadèmica del IAAC (Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya) i co-editora de "Urban Next", Montse Junyent, economista i presidenta de la "Associació Catalana pel Foment de l'Economia del Ben Comú".
Montserrat Viladrich, doctora en Economia, catedràtica de la Universitat de Lleida i membre del CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible).
Josep M. Serena, doctor en enginyeria industrial, consultor al mig ambiento i energia i membre del CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible).
Alba Cabanyes (moderadora), economista, experta en sostenibilitat i empresa.

COMENTARIS

Places limitades

PROMOCIONS

50 % de dte. clients de CaixaBank

COL·LABORA

  

 

 
Municipis: 
Categories: 
Smart cities/Planificació urbana

Relacionats

Acte
30/01/2020 - 18:00
La Cuina. Espai Francesc Bonemaison. Carrer Sant Pere més Baix, 7. Barcelona
Article

Coincidint amb el quart aniversari de la definició per part de les Nacions Unides de l’Agenda 2030, l'Ajuntament de Barcelona ha estat endegant una campanya de comunicació per sensibilitzar la ciutadania sobre els disset objectius de desenvolupament sostenible.​

Butlletí