Coneix: La ecoinnovació a les ciutats

dijous, 25 octubre, 2018 - 19:00
CosmoCaixa
Geolocation

PRODUCCIÓ I CONSUM SOSTENIBLES PER AL COMPLIMENT DE L'AGENDA 2030

Vols saber com la ecoinnovació i els nous models de producció i consum poden contribuir a crear les ciutats del futur? En aquesta primera edició de la iniciativa CosmoAcció ens familiaritzarem amb uns termes de vigència màxima: sostenibilitat, Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ecoinnovació… En particular, coneixerem els ODS 11, relatius a la sostenibilitat de les ciutats, i els ODS 12, relacionats amb el consum i la producció responsables. 

Dos temes candents, ja que avui dia el 50 % de la població, 3.500 milions de persones, viu a les ciutats i l'any 2030 aquesta xifra augmentarà a 5.000 milions. Com podem posar en marxa pràctiques sostenibles en unes ciutats amb problemes greus, com la contaminació i la vulnerabilitat enfront del canvi climàtic, i que no paren de créixer? En debatrem amb cinc persones expertes i tindrem la col·laboració del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS).

Ponents:

Areti Markopoulou, arquitecta, urbanista especialitzada, Directora acadèmica del IAAC (Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya) i co-editora de "Urban Next", Montse Junyent, economista i presidenta de la "Associació Catalana pel Foment de l'Economia del Ben Comú".
Montserrat Viladrich, doctora en Economia, catedràtica de la Universitat de Lleida i membre del CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible).
Josep M. Serena, doctor en enginyeria industrial, consultor al mig ambiento i energia i membre del CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible).
Alba Cabanyes (moderadora), economista, experta en sostenibilitat i empresa.

COMENTARIS

Places limitades

PROMOCIONS

50 % de dte. clients de CaixaBank

COL·LABORA

  

 

 
Municipis: 
Categories: 
Smart cities/Planificació urbana

Relacionats

Entrevista

Barcelona està desplegant la naturalització de la ciutat a través de la gestió ecològica dels espais verds. Aquest canvi cultural s’està fent de manera gradual però amb la seguretat que és un camí de millora de la salut de l’ecosistema urbà i amb ell de les persones que l’habiten. Izaskun Martí, directora de conservació d’espais verds i biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona, ens explica els procediments concrets per promoure la biodiversitat vegetal i animal a la ciutat, els reptes i els objectius que impulsen aquest canvi de filosofia.  

Notícia

Si el projecte de les “superilles” s’apliqués íntegrament, la ciutat de Barcelona podria evitar cada any 667 morts prematures, la majoria a causa de la disminució dels nivells de contaminació atmosfèrica (NO2). Són algunes de les conclusions d'un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), el qual estima que la implementació de les 503 “superilles” previstes inicialment reduiria els nivells anuals de contaminació atmosfèrica un 24%.

Article

Els cursos abasten tant l'exposició i reflexió teòrica, com la presentació i anàlisi de casos pràctics (experiències, problemes reals, visites, etc) a fi d'integrar aquests continguts en els diferents àmbits d'aplicació professional, així com oferir recursos metodològics per a la Gestió ambiental.

Butlletí