Col·loqui: Agenda 2030. Una agenda per transformar el món

dimarts, 9 abril, 2019 - 14:22
Sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau, carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167, Barcelona

L’Agenda 2030 és un pla d’acció mundial a favor de les persones, el planeta i la prosperitat. El seu objectiu és assegurar el progrés social, econòmic, sostenible i ambiental. ¿Quins reptes, actuacions i transformacions haurà d’aconseguir Catalunya per poder dur a terme aquest pla?

Els ponents convidats a la tertúlia són: Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat; Marta Angerri, directora general del Cercle d’Economia i presidenta de la Comissió Agenda 2030 de Foment del Treball Nacional; la doctora Eva Jané-Llopis, directora del programa de Salut i membre de la Plataforma Multiactor de la Comissió Europea sobre els ODS (objectius desenvolupament sostenible); Michela Albarello, secretària d’Internacional i Cooperació de CCOO Catalunya; Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, i Josep Maria Vilalta, secretari executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i director de la Global University Network for Innovation (GUNI).

El debat estarà moderat per la directora adjunta d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, Olga Grau.

La cita tindrà lloc aquest dimarts 9 d’abril a les 18.00 hores a la sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau, situat al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167, a Barcelona.

L’entrada serà lliure, però amb aforament limitat, així que s’ha de reservar i confirmar l’assistència a l’adreça electrònica lacatalunyaqueve@elperiodico.com o trucant al 93 159 49 40.

Els lectors poden seguir el col·loqui en directe a la web d’EL PERIÓDICO i tenen l’opció de participar-hi enviant les seves preguntes a través del formulari que trobaran en aquesta pàgina. Les qüestions escollides i el nom de qui les formula apareixeran en les edicions impresa i digital d’EL PERIÓDICO.


 
Organitzador: 
EL PERIÓDICO
Municipis: 

Relacionats

Notícia
Segon la Xarxa de Solucions de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (SDSN)
Font: www.goodfreephotos.com

Font: www.goodfreephotos.com

Un nou informe de la Xarxa de Solucions de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (SDSN) i de la Universitat de Tilburg (Països Baixos) col·loca a Madrid a la 28a posició ia Barcelona a la 30a, entre les 45 capitals i grans ciutats europees analitzades en matèria de desenvolupament sostenible. Madrid se situa darrere de Brussel·les, Bratislava i Praga i per davant de Tallin. Barcelona, ​​al seu torn, se situa darrere de la capital d'Estònia i per davant de Varsòvia, Zagreb i Vílnius.

Entrevista

Barcelona està desplegant la naturalització de la ciutat a través de la gestió ecològica dels espais verds. Aquest canvi cultural s’està fent de manera gradual però amb la seguretat que és un camí de millora de la salut de l’ecosistema urbà i amb ell de les persones que l’habiten. Izaskun Martí, directora de conservació d’espais verds i biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona, ens explica els procediments concrets per promoure la biodiversitat vegetal i animal a la ciutat, els reptes i els objectius que impulsen aquest canvi de filosofia.  

Notícia

Si el projecte de les “superilles” s’apliqués íntegrament, la ciutat de Barcelona podria evitar cada any 667 morts prematures, la majoria a causa de la disminució dels nivells de contaminació atmosfèrica (NO2). Són algunes de les conclusions d'un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), el qual estima que la implementació de les 503 “superilles” previstes inicialment reduiria els nivells anuals de contaminació atmosfèrica un 24%.

Butlletí