Arribada de l'Ultra Clean Marathon a Barcelona

dissabte, 11 maig, 2019 - 09:00 a diumenge, 12 maig, 2019 - 14:59
Moll de la Marina. Barcelona

PROGRAMA D’ACTIVITATS
ETAPA 7 > 11 DE MAIG

Moll de Marina, Barcelona
Carrer de la Marina / Av. Litoral

9 a 11h. NETEJA D’ESPIGONS I DE PLATGES DE BARCELONA

11 a 14h ACTIVITATS

MUNTANYA I CARACTERITZACIÓ DELS RESIDUS «MURAL DE RESIDUS» 
Mostra efímera dels residus abocats en els espais naturals per on ha 
passat l’Ultra Clean Marathon. Simbolitza la paret a enderrocar per canviar hàbits de comportament incívics i virar cap a formes de consum i producció més sostenibles. Ideat pels estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona en el marc del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2019.
Inscripcions: CENTREPLATJA@BCN.CAT
 

ACTIVITATS EDUCATIVES I LÚDIQUES 

«BCNRECREA’T» a càrrec de LA FÀBRICA DEL SOL, AJUNTAMENT DE BARCELONA. Farem un gran puzle a la Plaça del Mar on descobrirem el cicle de vida dels productes del nostre dia a dia.
Per a totes les edats 

MAKEY MAKEY «CONSTRUÏM UN PIANO ELECTRÒNIC AMB RESIDUS DEL MAR» 
a càrrec de l’ATENEU DE FABRICACIÓ DE LA FÀBRICA DEL SOL, AJUNTAMENT DE BARCELONA. Entre tots els participants, i amb els residus que anem extraient del mar i un microcontrolador makey makey construirem un piano electrònic amb el qual, al final del matí, podrem tocar les nostres peces musicals.
Taller familiar 
Places de participants: limitat a 25 places

«LABORATORI DE LA PLATJA» a càrrec de CENTRE DE LA PLATJA, AJUNTAMENT DE BARCELONA. A través dels seus tallers ens submergirem al món de les meduses, observarem els microplàstics que suren a l’aigua del mar i els problemes que causen, i descobrirem diversos impactes del canvi climàtic en el medi marí.
Majors de 5 anys

«PASSA PALABRA MARÍ» a càrrec d’ANÈL·LIDES SERVEIS AMBIENTALS MARINS. Joc a través de preguntes de l’A a Z on es dona a conèixer la biologia marina, oceanografia i sensibilització ambiental.
Infantil, juvenil i adult 

«FEM DE CIUTADÀ CIENTÍFIC I ARTISTA PER UN DIA» a càrrec d’OCEANOGAMI i ANÈL·LIDES SERVEIS AMBIENTALS MARINS. Aprèn a identificar els residus marins. Després podràs utilitzar aquests residus per crear el teu propi obsequi, ajudant a fomentar l’economia circular. 
Totes les edats. 
A partir de 6 – 12 anys

«TALLER JOAN ROBOTS» a càrrec de la FUNDACIÓ ITINERARIUM. 
Aprèn a fer un robot amb material reciclat a partir dels consells del Joan Hidalgo, un noi amb atàxia, que tot i les seves dificultats, lluita pel seu somni: un món més sostenible. Cada persona s’emportarà el seu propi robot a casa. 
L’activitat comença a les 12 hores. 
Taller per edats entre 8–16 anys.

«LA NEVERA DE PROFIT» a càrrec de l’AGÈNCIA DE RESIDUS DE CATALUNYA. Taller-espectacle que inclou màgia i humor, amb la intenció d’educar contra el malbaratament alimentari d’una manera diferent. Un xef mag dinamitza per sensibilitzar sobre l’aprofitament dels aliments.
A partir de 10 anys. 
4 sessions de 20 min.

Xerrada interactiva sobre la importància de les neteges de platja i el seu impacte en la societat i en el Planeta. Com portar les neteges de platja a 
canviar els seus hàbits del dia a dia. A càrrec de PURE CLEAN EARTH. 
Totes les edats. 
A partir de les 13.30 hores.

«ECONOMIA CIRCULAR I PRODUCTES SOSTENIBLES» a càrrec de SLOOPY TUNAS.
Totes les edats. 
A partir de les 13.30 hores.

Taller a càrrec de PROARTSO.
Totes les edats. 
A partir de les 13.30 hores.

«EXPLICACIÓ DEL PROJECTE MUSEU DEL MAR» a càrrec de SANAMARES.
Totes les edats. 
A partir de les 13.30 hores.

«TALLER SOBRE UPCYCLING» a càrrec de BAGLOOP.
Totes les edats. 
A partir de les 13.30 hores.

Xerrada «LA PACIFICACIÓ DELS OCEANS» a càrrec de SURFRIDER ESPANYA.  Debat obert i visualització de material per conscienciar sobre la problemàtica del plàstic i dels residus que arriben al mar de cara a fomentar hàbits zero Waste. Públic en general. 
A partir de les 14 hores.

INICIACIÓ AL MON DE LA VELA AMB ACTIVITATS EDUCATIVES a càrrec de la FEDERACIÓ CATALANA DE VELA.
Públic en general

TALLER «PEDALEM AMB ENERGIA» a càrrec de la DIPUTACIÓ DE BARCELONA. Fabricar granissats de llimona amb petits electrodomèstics que funcionen amb l’electricitat generada pedalant amb les bicicletes.
A partir de 5 anys.

«VULL UN MÓN DE COLORS» a càrrec de la DIPUTACIÓ DE BARCELONA. Photocall per estimular la sensibilització i contribuir a la reflexió 
a partir d’una activitat lúdica, disfressar-se i fer una fotografia.
Per totes les edats.

«TEIXIM LA MAR DE PLÀSTICS» a càrrec de la DIPUTACIÓ DE BARCELONA. A partir de les bosses de plàstic d’un sol ús teixim peces modulars de punt de ganxet per crear obres col·lectives.
Públic adult.

«QUINA CARA FA LA CONTAMINACIÓ MARINA» a càrrec de la DIPUTACIÓ DE BARCELONA. Composa cares sobre un petit suport a partir de restes de plàstic trobat a la platja, rentat i classificat, per formes i colors, per crear una obra col·lectiva de ganxet.
Totes les edats. 

«EXPOSICIÓ MAR VIVA» a càrrec de l’AGÈNCIA DE RESIDUS DE CATALUNYA. Exposició ubicada al Centre comercial Diagonal Mar, del 6 al 26 de maig Cada any, enormes quantitats de residus s’aboquen a la mar Mediterrània. El Projecte Mar Viva de recollida de deixalles marines permet aprofundir en el coneixement de les quantitats i tipologies de deixalles dels fons marins 
i quines en són les causes.

«DOFI, TORTUGA, CABALLET DE MAR» 
a càrrec de l’AJUNTAMENT DE BARCELONA. Elements estructurals dissenyats amb residus d’activitats de conscienciació a partir de la recollida de residus en platges i espigons de Barcelona.  

EXPLICACIÓ AL VOLTANT DE LA MUNTANYA DE RESIDUS SOBRE LA IMPORTÀNCIA DE LES NETEGES I EL SEU IMPACTE EN LA SOCIETAT I EL PLANETA, AIXI COM ELS PROJECTES QUE S’ESTAN DUENT A TERME a càrrec de PURE CLEAN EARTH, SLOPPY TUNAS, BAGLOOP, PROARTSO, SANAMARES I OCEANOGAMI.

14 a 15h ARRIBADA DELS PARTICIPANTS DE LA CURSA PER TERRA I PER MAR AL MOLL DE MARINA. LLIURAMENT DE PREMIS ALS RESIDUS MÉS CARACTERÍSTICS I PICA–PICA SALUDABLE PER ALS PARTICIPANTS.

15 h FI DE FESTA.


 

Municipis: 
AdjuntMida
PDF icon DESCARREGA'T EL PROGRAMA3.49 MB
Categories: 
Parcs naturals/Paisatge
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

L'equip guanyador, Plogging Revolution, representarà Espanya al mundial al Japó.

Acte
26/10/2023 - 00:00
Palo Alto, Barcelona

Butlletí