Entrevista
Entrevistem Santiago Gorostiza i Roger Lloret, autors de ‘Rius de Sal - Una visió històrica de la salinització dels rius Llobregat i Cardener durant el segle XX’.

Roger Lloret és químic i agrònom i durant 40 anys s’ha dedicat a la vigilància dels abocaments contaminants a les conques internes de Catalunya com a tècnic de la Societat General d’Aigües de Barcelona. Des de fa anys ha ajudat també a joves investigadors en les seves recerques sobre temes relacionats. Entre ells, Santiago Gorostiza i Jordi Honey-Rosés. Honey-Rosés preparava la seva tesi doctoral. És expert en gestió dels recursos naturals i planificació, ha estat investigador a l’ICRA (Institut Català de Recerca de l’Aigua) i ara és professor de la University of British Columbia a Vancouver (Canadà),. Gorostiza és llicenciat en Ciències Ambientals i en Història, i ara mateix investigador Marie Curie de la Universitat de Coïmbra (Portugal).

Notícia
Es destinaran 5,8 milions d'euros a la instal·lació de més de 21.000 nous punts de càrrega

El PIRVEC 2016-2019, que té per objectiu convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric a través de la garantia de subministrament energètic als usuaris i al parc de vehicles que està de pas per la xarxa viària catalana.

Reportatge
Capital Verda Europea 2016

Ljubljana és la capital administrativa, econòmica i cultural d’Eslovènia i, amb gran diferència, la ciutat més desenvolupada del petit país que es va independitzar de l’antiga Iugoslàvia ara fa 25 anys. Durant l’última dècada, a més, ha estat protagonista d’una gran transformació que l’ha fet valedora del títol de Capital Verda Europea aquest 2016.

Notícia

Manel Ferri Tomàs, assessor de mobilitat de la Diputació de Barcelona i un dels fundadors de la Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) ha rebut el premi “Talent in Mobility”en la categoria de premi popular al millor talent.

Notícia

Presentada al Reial Jardí Botànic-CSIC i creada per CREAF i GBIF.ES, consta d'un portal web i d'una aplicació mòbil que permeten registrar i compartir fotos, ubicació i altre tipus d'informació d'éssers vius observats a la natura. Qualsevol usuari pot obrir un nou projecte, una llista d'observacions o ajudar a identificar fotos d'altres naturalistes.

Notícia

La restauració i millora d'àrees degradades així com de recuperació d'elements del patrimoni històric i cultural al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ha estat realitzada en el marc del conveni entre ambdues institucions per actuacions en la Xarxa de Parcs Naturals.

Notícia

15 habitatges s'han beneficiat de les intervencions que s'han dut a terme amb l'ajut de col·legis professionals d'aparelladors i arquitectes i d'alumnes d'un cicle formatiu de l'Escola Municipal de Treball,

Notícia

S'ha detectat la presència d’una colònia de gavines corses (Larus audouinii) instal·lada al Moll de Ponent del Port de Barcelona. Es tracta del nucli reproductor conegut situat més al nord de la seva àrea de distribució mundial.

Notícia

El projecte europeu MAGIC (H2020) coordinat per l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) estudiarà i desenvoluparà noves estratègies per un millor ús de la ciència en els processos de governança.

Notícia

Catalunya celebrarà, entre els dies 13 i 17 de juny, la Setmana de l’Energia, una iniciativa que pretén, a través d’activitats dirigides als ciutadans, als infants i als professionals, incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la gestió energètica i la necessitat de canviar els nostres hàbits en el consum d’energia.

 

Opinió

Ramon Folch
Per poder voler el molt que mai no tindrem creixem imparablement sense acabar d'anar enlloc
Paco Tortosa
Si la societat hagués protegit l’economia del món rural i de la muntanya, els incendis no tindrien el poder destructiu que tenen ara mateix
Albert Punsola
La realitat dels problemes energètics va molt més enllà de la tecnologia i calen coneixements humanístics per enfocar-los en tota la seva complexitat
Gemma Salvador Obiols

La introducció de criteris ambientals i socials en les licitacions públiques permet incorporar la sostenibilitat de forma progressiva i transversal en molts dels àmbits de la societat.

Ramon Folch
L'evolució no premia l'egoisme, sinó la col·laboració que crea espais de seguretat per a tothom

Butlletí

Propers actes

Dreceres

Instagram