ELS RESIDUS INVISIBLES

Del 21 al 29 de novembre se celebra la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus i s’organitzen arreu d'Europa accions de sensibilització sobre com reduir els residus. El focus de l’edició d’enguany són els residus “invisibles”, per conèixer i ser conscients de la motxilla de residus que arrosseguen els productes. La major part de les activitats seran virtuals i us en fem un resum en aquest especial de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Article

Recull de 7 vídeos amb receptes i bones pràctiques per evitar el malbaratament d’aliments i la producció innecessària de residus, dins la campanya “El Menjar no es llença. Passa’t al Bon aPROFITament” de l'Ajuntament de Lleida. A càrrec d’Amanda Bataller (@amandabataller).

Article

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) recomana 7 llibres per conèixer a fons el repte de la gestió dels residus i descobrir què podem fer nosaltres per generar-ne menys, dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Article

Tres barcelonines i barcelonins ben coneguts i molt compromesos amb la sostenibilitat fan per a nosaltres una autèntica autòpsia de residus.

Article

"Fes-ho tu mateix" és una websèrie per aprendre a reduir els residus, de nou maneres diferents. Durant l'estrena en directe per Youtube comptarà amb XAT EN DIRECTE amb els i les protagonistes dels vídeos, per respondre les vostres preguntes!

Article
Una eina educativa per fomentar l’aprofitament alimentari

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2020, la Fundació Espigoladors, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa el Challenge #elmenjarnoesllença, que busca fomentar la participació d’infants i joves en la lluita per l’aprofitament alimentari.