Autòpsia de residus

25/11/2020 - 11:00

Tres barcelonines i barcelonins ben coneguts i molt compromesos amb la sostenibilitat fan per a nosaltres una autèntica autòpsia de residus.

Amb els guants a les mans, la cuinera Ada Parellada, el meteoròleg Francesc Mauri i la instagramer i activista ambiental Carlota Bruna obriran tres bosses de brossa del contenidor del rebuig. A partir d'aquí, esbrinaran què llencem els barcelonins i barcelonines i ens mostraran com moltes d’aquestes deixalles podrien ser reaprofitades per a una nova vida.

Durant la caracterització, els nostres protagonistes ha seguit la metodologia de @Rezerocat  i a més de separar els residus per les 4 categories establertes (Evitables, Compostables, Reciclables i Rebuig) també s’han diferenciat segons el tipus de residu: Rebuig, matèria orgànica, paper i cartró, envasos lleugers i vidre. Aquesta diferenciació per material ens permet estimar les emissions de GEH que es podrien evitar separant correctament els residus caracteritzats.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) recomana 7 llibres per conèixer a fons el repte de la gestió dels residus i descobrir què podem fer nosaltres per generar-ne menys, dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Article

"Fes-ho tu mateix" és una websèrie per aprendre a reduir els residus, de nou maneres diferents. Durant l'estrena en directe per Youtube comptarà amb XAT EN DIRECTE amb els i les protagonistes dels vídeos, per respondre les vostres preguntes!

Article
Una eina educativa per fomentar l’aprofitament alimentari

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2020, la Fundació Espigoladors, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa el Challenge #elmenjarnoesllença, que busca fomentar la participació d’infants i joves en la lluita per l’aprofitament alimentari. 

Butlletí