Fem xarxa amb l’Aplec d’agricultura urbana

Enginyer agrònom i fundador de la cooperativa d'iniciativa social Tarpuna i del web www.horturba.com
01/06/2015 - 00:00

Les millors idees en l'àmbit de la meva professió m'han sorgit arrel de converses o intercanvis amb altres persones. La combinació de punts de vista diferents i realitats diverses crea una química especial que provoca reaccions inesperades, genera nous aprenentatges, a vegades reforça les línies d'acció en les quals es treballa. Constatem sovint que arreu tenim problemàtiques similars i explicar-nos la manera diversa d'afrontar-les ens fa adquirir un coneixement que no surt als llibres, ni s'ensenya a la universitat; és molt valuós. Una de les principals conviccions del segon Aplec d'agricultura urbana, que celebrem la primera setmana de juny a Barcelona, és justament la importància del treball en xarxa.

Els participants de la primera edició de l'Aplec, al 2014, en guardem una valoració molt positiva i entusiasta. L'experiència ens va demostrar que lluitar per la creació d'una xarxa de treball efectiva entre els que practiquem i defensem el cultiu urbà, és la base per tirar endavant aquest projecte que entén l'agricultura urbana com una eina de transformació social. Tot i això ens agradaria tenir més participació i cal reconèixer que a vegades som una mica mandrosos i ens costa bellugar-nos del nostre entorn de confort i activitat habitual per assistir a aquest tipus d'activitats. Però quan realitzem l'esforç i ens hi posem, el resultat és positiu i, en ocasions, fins i tot extraordinari. Un resultat que podem mesurar en continguts (al web www.agriculturaurbana.cat hi trobareu les conclusions de l'any passat) però sobretot en experiències i emocions ja que, de ben segur, a tots els participants ens va quedar un record i una petjada que ens ha donat empenta per als nostres projectes.

Aquest any plantegem l'Aplec al voltant d'un tema cabdal: l'impacte social de l'agricultura urbana. Són el horts socials un espai de transformació social? Fins a quin punt? En quins àmbits? Quines pràctiques i estratègies podem utilitzar per a que aquest impacte sigui major? Aquests i altres reptes interessants els afrontarem el 6 de juny a l'Aplec. No hi falteu, valdrà la pena!

Enginyer agrònom i fundador de la cooperativa d'iniciativa social Tarpuna i del web www.horturba.com
Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí