Vuit centres educatius de Cambrils exposen accions de millora per als seus espais verds apadrinats

31/05/2023 - 10:00

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Un grup d’alumnes representants de vuit escoles i instituts de Cambrils van oferir el passat 17 de maig a la plaça de la vila un mercat d’experiències per exposar a la ciutadania les accions que han treballat a classe per millorar els espais verds apadrinats en el marc del programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils.

La trobada, que va comptar amb la participació d’un centenar d’alumnes i mestres, es va iniciar a les 9:30 hores del matí al Centre Cultural amb la benvinguda institucional de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i una ponència sobre els espais verds urbans a càrrec del tècnic de medi ambient de la URV, Antonio de la Torre. Posteriorment, es va portar a terme el mercat d’experiències a la plaça de la Vila, on la ciutadania va poder conèixer els estudis i les iniciatives impulsades pels diferents centres educatius i l’alumnat va compartir les seves idees i propostes. Per acabar, es va celebrar la cloenda del projecte amb la presència de la regidora d’Eduació, Ingrid Duch, que va destacar la importància d’impulsar projectes educatius relacionats amb el medi ambient per conscienciar sobre la necessitat de cuidar el planeta i fomentar pràctiques comunitàries més sostenibles.

El programa Naturalitza’t a Cambrils té com a objectiu la difusió i cura dels espais verds de Cambrils. Per això, cada centre ha apadrinat un espai verd proper, ha estudiat els seus valors i reptes, i d’aquest estudi han sortit petites accions de millora d’aquests espais.

Els centres educatius participants són l’escola Cambrils, l’escola Guillem Fortuny, l’escola La Bòbila, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l’Institut Escola Joan Ardèvol, l’institut Ramon Berenguer IV, l’institut La Mar de la Frau i l’institut Cambrils.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Notícia

Es farà una jornada Clean Up, una plantada de pins, una recollida de microplàstics a la platja i un matí d’Ecosnorkeling

Acte

Butlletí