Vilafranca del Penedès enceta una campanya informativa i sancionadora per al bon ús dels contenidors

21/12/2018 - 08:00

Es tracta d'una campanya de caire informatiu i coercitiu contra l'inicivisme de persones i establiments que deixen residus fora dels contenidors. 

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha comparegut en roda de premsa acompanyat pels regidors de Seguretat Ciutadana i de Serveis Urbans, Joan Manel Montfort i Josep Maria Martí, per presentar una campanya de caire informatiu i coercitiu contra l'inicivisme de persones i establiments que deixen residus fora dels contenidors. L'alcalde ha explicat que aquesta és una problemàtica que no es dóna només a Vilafranca. “Parlant amb diferents alcaldes, tots ens hi trobem. Fa temps que detectem aquest incivisme de deixar la brossa fora dels contenidors”, afirma. Regull ha explicat que es va encarregar un diagnòstic per saber si la gent ho fa perquè els contenidors estan plens “o senzillament per incivisme. En la gran majoria dels casos on es va detectar la presència de brossa fora, els contenidors eren buits o mig plens”. L'alcalde també explicava que es detecta la presència de molts objectes o mobles que s'haurien de portar a la deixalleria o avisar el servei corresponent perquè els recollís. 

Pere Regull ha assegurat que, mentre el servei de neteja de la via pública funciona de forma satisfactòria, “la presència de brossa al carrer al voltant dels contenidors provoca males olors i sensació de brutícia i deixadesa. Si el problema és que els contenidors queden desbordats, ja buscarem la solució. Molts d'aquests residus són cartrons d'establiments. El fet que n'hagi baixat de preu pot haver fet que les persones que abans es dedicaven a recollir-lo ara no ho facin”. El regidor Martí ha recordat que els establiments que vulguin que se'ls reculli el cartró han de demanar-ho a l'Ajuntament i es passa a recollir 3 cops per setmana. “Si no és així, han de deixar el cartró ben plegat dins el contenidor”, ha dit. 

L'alcalde ha explicat que estan identificats més de 20 punts especialment conflictius a Vilafranca, distribuïts per tots els barris. “Encetarem ara una campanya informativa i sancionadora. Recordarem als establiments el procediment que han de seguir i sancionarem. Les multes per als particulars són de 150 euros i de 300 per als establiments. En cas de reincidència poden ser més elevades”. Pere Regull ha demanat la col·laboració ciutadana una vegada més. “Qualsevol col·laboració és bona. Els incívics gairebé sempre són els mateixos. Si se'ns informa, ja buscarem la manera d'enxampar-los i multar-los”, ha assegurat.  

Categories: 

Relacionats

Notícia

El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 40% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats per assolir, l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

Notícia

En aquesta segona edició participaran un total de vuit municipis de la província. Al mes de novembre, s’hi incorporaran Mataró, Mollet del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Igualada i Terrassa.

Notícia

La Mancomunitat realitzarà millores a 5 deixalleries de l’Alt Penedès i el Garraf, i ha adjudicat el servei de recollida de residus Porta a Porta a cinc municipis de l’Alt Penedès.

Butlletí